Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 28 of 28

Thread: How to add bacnet points in N4 though ProgramServices?

  1. #21
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    USA
    Posts
    6,454
    Post Likes
    A robot is exactly what you need to do this. That requires knowlage in java and Tridium's baja to get started. Docs are in the install, just add time and understanding.

    Would have to fire my laptop up. Off memory see the developer docs if your tbox flavor actually installs all the factory docs. Tridium also offers dev classes, just note the pre-reqs as they don't just accept anyone with cash. Would be a waste of their time and yours.

    Maybe Phil will offer a coding in java/tbox class.
    Last edited by orion242; 05-29-2019 at 09:59 PM.
    Propagating the formula. http://www.noagendashow.com/

  2. #22
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Kenilworth NJ
    Posts
    3,333
    Post Likes
    Anybody have anything to say about what that is and how it works?

    Maybe a 3 sentence cliff notes version of the help doc? I am learning Envysion and I am not at all interested in anything more complicated than 3 sentences....
    Hmmmm....smells like numbatwo to me.

  3. #23
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    USA
    Posts
    6,454
    Post Likes
    Quote Originally Posted by numbawunfela View Post
    not at all interested in anything more complicated than 3 sentences....
    Niagara Robots are not for you then . Know the path of least resistance (aka do it right the first time) is your best friend if your not willing to go down that rabbit whole.
    Propagating the formula. http://www.noagendashow.com/

  4. #24
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Kenilworth NJ
    Posts
    3,333
    Post Likes
    There are plenty of other Htalkers that would appreciate it - even if I am too fried to deal with it just now.

    I will likely be one of them when this Envysion thing gets under control in a few weeks.
    Hmmmm....smells like numbatwo to me.

  5. #25
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    USA
    Posts
    6,454
    Post Likes
    Hit niag central and just search "robot editor". There is enough there to get an idea what your up against and sample code to do simple tasks.

    The OP only needed to add points to ~40 devices, hands down hitting paste 39 times is going to hundred fold faster. If it was something that needed to be done to 400, 4K, or more devices, its time to take a look at figuring out how to use robots. These can be pushed down with provisioning and ran against as many stations as you want with a few clicks.
    Propagating the formula. http://www.noagendashow.com/

  6. #26
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Kenilworth NJ
    Posts
    3,333
    Post Likes
    I have been reading up on provisioning lately, I kinda figured that was involved.

    Thanks for responding!
    Hmmmm....smells like numbatwo to me.

  7. #27
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    USA
    Posts
    6,454
    Post Likes
    If you have a supervisor and jaces below, figure out provisioning.

    Simple to setup and can backup all stations below daily. That alone costs nothing, prevents headaches and black eyes. You can also upgrade a sea of stations with a handful of clicks.

    Effort to setup, few hours first time worst case. Five min after that. Backups alone at some point will save you countless hours and pain long run.
    Propagating the formula. http://www.noagendashow.com/

  8. #28
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Atlanta GA
    Posts
    24
    Post Likes
    Try using export tags maybe?

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •