Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Virginia
    Posts
    6,638
    Post Likes

    Hoshi wont reset after no water

    Km650mah
    Water to building was shut off , now the machine beeps one time , and when I do a board reset it will NOT reset

    I hold the button for about 10 seconds , and it goes right back to beeping

    Ive never seen this before

    I read that the thermistor could cause this so I tested the ohms at 3k ambient and 5k when inserted into ice water

    Tips book says 500 ohms or less is bad , well 5000 should be ok...

    What else would cause a board not wanting to reset?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    18,031
    Post Likes
    What about air trapped in the line ? Can you manual purge it ?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Virginia
    Posts
    6,638
    Post Likes
    Thread Starter
    The machine will Not come on ....

    I've tried holding the reset button while turning the machine on

    I've tried turning the machine on and immediately pushing the reset button

    I've tried holding the button for 5 seconds of tried holding the button for 10 seconds I've tried holding the button for 3 seconds

    I verified that it does recognize me pushing the button because the yellow LED stays on while I'm holding the button

  4. #4
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Where the grass is green and the girls are pretty
    Posts
    16,101
    Post Likes
    Wonder if it starts up with the thermistor unplugged.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    18,031
    Post Likes
    .
    Attached Images Attached Images  

  6. #6
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Virginia
    Posts
    6,638
    Post Likes
    Thread Starter
    Theres a little green corrode in the connector , so im headed to purchase a thermistor

    Its very odd how no water upset the computer

    With it unplugged does same

  7. #7
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Virginia
    Posts
    6,638
    Post Likes
    Thread Starter
    That trip took a little while because Hoshi dealer is next to the gun store....

    Now im 700.00 poorer

    But anyhow , sanded green corroded pins , replaced thermistor , same 1 beep

    So i start paying closer attention to the reset button and IF the button indeed works

    Not thinking so...

    So I fiiddle around pushing button 100 times and wigglin and prying to no avail

    So out comes the meter. Without pushing button I find 2 pins ohm out , other 2 pins ohm as well.

    Ohm across other way neither side ohms

    Push button get same results... Wtf

    It must be corroded inside

    OK ive had enough , i take my little screwdriver and short 2 pins that didnt ohm out ..... and whaaalaaa it reset

    I just got lucky

    Oh and got a new Sig ! So all is well

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •