Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Join Date
    May 2018
    Location
    FLORIDA
    Posts
    228
    Post Likes

    H10 PRO ACTING FUNNY

    Just got my H10 PRO yesterday fro TTT
    Out fo the box i noticed that when i put it on auto it doesn't really warm up just keep beeping and beeping and no settle for the one beep a second.
    also, when i put in auto and medium, the pump start to going up in rpm and is kinda loud
    my question is: it's that normal ???

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Where the grass is green and the girls are pretty
    Posts
    16,010
    Post Likes
    Pump noise is normal.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    In a machine room
    Posts
    8,155
    Post Likes
    In auto the beep should quickly settle down to a slow beep. If not call ttt, that's not right.

    Pump speeds up in medium and large leak settings, this is normal

  4. #4
    Join Date
    May 2018
    Location
    FLORIDA
    Posts
    228
    Post Likes
    Thread Starter
    Thank you
    im gonna check again today
    i have another leak search.
    also the heater could be to hot, so I've been told
    Quote Originally Posted by Chuck View Post
    In auto the beep should quickly settle down to a slow beep. If not call ttt, that's not right.

    Pump speeds up in medium and large leak settings, this is normal

  5. #5
    Join Date
    May 2018
    Location
    FLORIDA
    Posts
    228
    Post Likes
    Thread Starter
    well the heater was too high
    it was set on 1 o'clock turned it down to about 10 o'clock
    and now its working perfectly

  6. #6
    Join Date
    May 2014
    Location
    Bay Area California
    Posts
    24,779
    Post Likes
    Quote Originally Posted by AIRCON8 View Post
    well the heater was too high
    it was set on 1 o'clock turned it down to about 10 o'clock
    and now its working perfectly
    If you were a real tech, you'd solder a relay on that board and call it good to go.

    I do a triple evac with nitro to remove non condensables.

    I use 56% silver on everything except steel.

    Did you really need the " If you were a real tech " ??

  7. Likes TruTech-Bill liked this post
  8. #7
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    upstate sc
    Posts
    85
    Post Likes
    Those are good leak detectors. Just Fine tune adjustments. Interesting Story.. Many years ago i had one not working properly. I was in Peachtree City G.A. and just so happens they had a factory repair center there. I rolled in dirty, hot and sweaty. Very nicely dressed lady asked if she could help me. Told her what was going on, she took me in the warehouse.There was a room with a couple guys there and that's all they did, repair leak detectors. Leak detectors were stacked everywhere. we sat down at a table he fixed my detector and sent me on my way. Didn't charge me a dime. We still have a couple of those detectors in use today. The new h10 is even better than the old ones.

  9. #8
    Join Date
    May 2018
    Location
    FLORIDA
    Posts
    228
    Post Likes
    Thread Starter
    yes its a beast
    i had a system 'loosing" refrigerant, very small leak, tried with infrared leak detector, couldn't find anything, then i tried with another heated diode, nothing again.
    yesterday tried the H10 PRO, found a small leak in condenser coil, tried with other leak detector, but nothing, only the H10 was able to pick up the leak, in all fairness was not "screaming' just a little speed up in the beeping, but it catch the leak :-)

  10. Likes peplepew liked this post
  11. #9
    Join Date
    May 2018
    Location
    FLORIDA
    Posts
    228
    Post Likes
    Thread Starter
    Just a confirm that my new H10 is working great
    yesterday i was checking a Package system with 30 lbs of standing pressure
    i tried with leak detector first, because i don't want to carry with me refrigerant or nitrogen, it was on a roof.
    the H10 picked up the leak easily, well was kinda big leak, but almost no pressure at all.
    coming from infrared, this is a nice step up. i guess, my personal opinion, infrared get less sensitive with the years.
    mine was giving me a lot of false alarm . Glad i switched to H10

  12. #10
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    East Side
    Posts
    6,873
    Post Likes
    Quote Originally Posted by AIRCON8 View Post
    well the heater was too high
    it was set on 1 o'clock turned it down to about 10 o'clock
    and now its working perfectly

    don't just randomly turn the heater adjustment dial.

    you should have received the test bottle, and the manual with that detector. follow the adjustment procedure in the book. I wouldn't expect a new H10 to have the heater set a the 10 o'clock position. if the heater is turned up too high, you will get less life out of it.

  13. #11
    Join Date
    May 2018
    Location
    FLORIDA
    Posts
    228
    Post Likes
    Thread Starter
    Quote Originally Posted by 71CHOPS View Post
    don't just randomly turn the heater adjustment dial.

    you should have received the test bottle, and the manual with that detector. follow the adjustment procedure in the book. I wouldn't expect a new H10 to have the heater set a the 10 o'clock position. if the heater is turned up too high, you will get less life out of it.
    That was i did exactly

  14. #12
    Join Date
    May 2014
    Location
    Bay Area California
    Posts
    24,779
    Post Likes
    My H-10G finally died. Went out and picked up a H-10 Pro a few weeks back. Had a co-worker give me a shout a week or so ago, he couldn't find a leak. I happened to be just down the road. Took a few minutes, but did find the leak and verified with bubbles.

    He tried his detector on my test bottle, and not a peep was heard.
    If you were a real tech, you'd solder a relay on that board and call it good to go.

    I do a triple evac with nitro to remove non condensables.

    I use 56% silver on everything except steel.

    Did you really need the " If you were a real tech " ??

  15. #13
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    East Side
    Posts
    6,873
    Post Likes
    Quote Originally Posted by AIRCON8 View Post
    That was i did exactly
    Good deal!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •