Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Eynon, PA
    Posts
    42
    Post Likes

    Skuttle F60-1 Steam Humidifier Problem

    What's going on here?:
    Humidifier runs everytime there is a call for heat. The return relative humidity is 48% (about the same in the living space) and the outdoor air temp is average 55-60 (automatic setting.... same happens when set to manual mode). This is the second issue with this unit, at first it ran constantly due to an out of the box bad current sensing relay that came with the unit. TYIA

  2. #2
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    SE Michigan
    Posts
    21,088
    Post Likes
    Maybe you have a bad humidistat.
    “Now the freaks are on television, the freaks are in the movies. And it’s no longer the sideshow, it’s the whole show. The colorful circus and the clowns and the elephants, for all intents and purposes, are gone, and we’re dealing only with the freaks.” - Jonathan Winters

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Eynon, PA
    Posts
    42
    Post Likes
    It wasn't the Humidistat. It was the location of the humidistat in the return duct. Not enough of the return air was passing over the sensor. It seems I had mounted the humidistat in a sort of dead air zone (I checked the airflow with a anemometer). Thank you for your reply.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor MagazineThe place where Electrical professionals meet.
Comfortech 365