Results 1 to 9 of 9

Thread: Thermostat ?

  1. #1
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Blue grass KY.
    Posts
    17

    Thermostat ?

    We went to do a service call today. The house is huge The home owner wants to move the thermostat to his room because stays warmer there then any other place in the house . He already has 4 registers on the room. The problem is there is no way to run a stat wire to his room . Is there like a wireless thermostat that we can put in his room and do away the one he already has?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    pulaski ny
    Posts
    3,252
    why not find the root of the problem?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    greenville , sc
    Posts
    718
    Quote Originally Posted by captain71 View Post
    We went to do a service call today. The house is huge The home owner wants to move the thermostat to his room because stays warmer there then any other place in the house . He already has 4 registers on the room. The problem is there is no way to run a stat wire to his room . Is there like a wireless thermostat that we can put in his room and do away the one he already has?
    try this http://yourhome.honeywell.com/home/P...s+FocusPRO.htm

    johnstone or ccdickson.
    catch a man a fish , feed him for a day.
    teach a man to fish , ruin a good business opportunity.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    TEXAS
    Posts
    1,701
    Quote Originally Posted by captain71 View Post
    We went to do a service call today. The house is huge The home owner wants to move the thermostat to his room because stays warmer there then any other place in the house . He already has 4 registers on the room. The problem is there is no way to run a stat wire to his room . Is there like a wireless thermostat that we can put in his room and do away the one he already has?
    is there a return in this 4 supply room?? if not, no tstat is gonna be accurate for total home comfort. he may just be dumping mass amounts of air into one room, making it warmer/cooler than the rest of the house.
    "When the people find they can vote themselves money,that will herald the end of the republic" - Benjamin Franklin

    "Government is not reason, it is not eloquence, it is force;like fire, a troublesome servant and a fearful master. Never for a moment should it be left to irresponsible action"- George Washington

  5. #5
    Join Date
    May 2008
    Location
    New Mexico
    Posts
    21
    T-stats just tell the unit how long to stay on / to meet set point.
    Is the heater size correct/what about heater output/cfm/ many factors
    to check out .What is the temp. at the supply vents?
    Good Luck

  6. #6
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Delaware
    Posts
    3,823
    Smitty has it pegged....................you need a return or at least a transfer duct.
    Always here

  7. #7
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Blue grass KY.
    Posts
    17
    Quote Originally Posted by smittyii View Post
    is there a return in this 4 supply room?? if not, no tstat is gonna be accurate for total home comfort. he may just be dumping mass amounts of air into one room, making it warmer/cooler than the rest of the house.
    Yes they have a return in that room They have a 14x14. The way this house is built there is no way to add or change anything in this house this house is 12,500 square feet. this house has 6 units in it.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Blue grass KY.
    Posts
    17
    Quote Originally Posted by snupytcb View Post
    why not find the root of the problem?
    The way this house is built the trunk line runs in the basement and the basement has sheetrock. We tried closing other vents to help that room but he said that didnt help. we ware going to change the duct work and put 7 inch runs but no way to change it everything is enclosed I dont know if closing the return will help any.

  9. #9
    Join Date
    May 2006
    Location
    Philadelphia, PA
    Posts
    1,347
    Closing the return will most likely make it worse. Have you measured the airflow to that room? As others have said, moving the stat will make the unit run longer to cool that room which will make the others cooler.
    Climate Control Solutions for your Home or Office

    Serving Northeast Philadelphia and Surrounding Areas

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event