Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    chicago
    Posts
    249

    old carrier vavs

    can anyone set me up with a oem for an older carrier vav box. All I have is a job code 35bc6s. I don't have any more info on the unit. There are springs that tension the damper for adjustment. Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Central Iowa
    Posts
    213
    Are you talking about Carrier VVT? If so, the VAV Box will say ZD8 or ZD# on it and be attached to a Slave or Master thermostat.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Mount Airy, MD
    Posts
    7,281
    Might want to read this http://www.rjmurray.com/uploadFiles/...nce1110450.pdf and then let them know its time for an upgrade

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    chicago
    Posts
    249
    Thanks for responding guys, good article and we are steering the customer towards an upgrade. It seems, some of the dampers are leaking abit and as a result spaces are getting too cold. I tried to put a piece of foam on the lip but no go.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Central Iowa
    Posts
    213
    Ccut,
    As an upgrade you may want to look into Viconics VZ72XX Series Controllers. They are basically a drop in for Carrier VVT with lots of cool stuff added.
    I just upgraded a school with 5 new Rooftop Controllers running 30 seperate Zones and the results are excellent. As an added bonus I tied them into the existing ALC WebCtrl and can view the pages remotely via the internet.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Louisiana
    Posts
    119
    The 35BC box is not a VVT box, it is a true VAV box (6" inlet) with the old Carrier "system powered" controls.

    Just my $0.025, I'd change it out to a new box with a standalone analog electronic controller.

    J

  7. #7
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    chicago
    Posts
    249
    Thanks guys, I found out abit more about the 35bc. and I'm looking into a drop in replacement. Carrier is supposedly helping me... we'll see. I did here there is a replacement for the system powered box. I am going to check out the viconics controllers. Thanks again, I appreciate you help.

  8. #8
    Join Date
    May 2008
    Location
    New Mexico
    Posts
    21
    Welcome to my world.
    Looking for VVT gen2 software/PC Command Center/
    ccn 3.0 will not work /
    Thanks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event