Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    104

    LON Integration with MNL series

    Hi,

    We are integrating with a Micronet MNL-100, MNL-150 and MNL-200 Series Controllers type of controller.

    However, we cannot see the NVs that describe the Input/Output state(s) of the inputs/outputs (digital and analog).

    Is there any way to see the NVs related to the hardware I/O (e.g. can't see the Fan Status input).

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Helena, Montana
    Posts
    2,155
    I may be wrong (not the first time today), but I believe the points have to be exposed through WorkplaceTech.
    Don't worry zombies are looking for brains, you're safe...

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    karachi
    Posts
    174
    Its pretty easy actually...first of all tell me that what at ur front end is it jace or Unc or LNC...the snvts should be connected at the output of each block while programing the controllers through workplace techtool and same snvt should be link for getting the output of that particular block in your network controller...but first u need to commission the controller and creates image file at ur netwrok controller end (i.e jace/unc/LNC)
    Quote Originally Posted by ControlsInMT View Post
    I may be wrong (not the first time today), but I believe the points have to be exposed through WorkplaceTech.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    1,481
    MNL are LonMark profile .... but they are freely programmable and the snvts can be assigned in the program/wiresheet.

    Maybe they used a standard app for FCUs etc ... but unlikely, most standard apps are full of useless clutter and they tend to be stripped bare and made functional

    You'll prolly need WorkPlaceTech Tool v4-ish to be able to upload a program and see, otherwise its a guess.
    1 + 1 = 3 ( *** for very large values of 1)

    ...everybody wants a box of chocolates and long stemmed rose

  5. #5
    Hello all, first post in this forum.
    I have an MNL800 that several SNVT's do not update automatically. I have AO points in my Workplace Pro that ties to nvi_temp SNVT's in the MNL800. When I command the AO points it updates in the controller ok but after a couple of minutes they return to NA in the controller. I have tried many things but I am not sure if the AO points are the problem or the SNVT's. If the AO was capable of sending a new value every minute (update) I'm pretty sure it would work ok. Not sure how to make the AO's do that.
    Any help is appreciated.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Pacific Time Zone
    Posts
    4,223
    Haven't worked with that controller, but may others will do the same if send times are left to the default value of 0. Look for min and max send times, typically SCPTs. Set your max send time at least 4 x that of your min. send time.
    "How it can be considered "Open" is beyond me. Calling it "voyeur-ed" would be more accurate." pka LeroyMac, SkyIsBlue, fka Freddy-B, Mongo, IndyBlue
    BIG Government = More Dependents
    "Any 'standard' would be great if it didn't get bastardised by corporate self interest." MatrixTransform
    http://threedevilskennel.com/ - not my website.
    Versatile Hunting Dog Federation - www.vhdf.org/


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event