Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 14 to 24 of 24

Thread: coleman coil

  1. #14
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    South Texas
    Posts
    217
    had one one time installers installed txv didn't take out the flow rater, low suction poor split unit was charged by subcooling to specs

  2. #15
    Yes i removed flow rater.

  3. #16
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Columbus Ohio
    Posts
    96
    sounds like you got a bad evap coil form the factory and its restricted
    get your post up and get your pro membership and post this on the pro side

  4. #17
    Join Date
    May 2009
    Posts
    331
    You need to know subcool and superheat. Your subcool should be higher than 3. Sounds undercharged. What was the superheat?

  5. #18
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    S. Grand Prairie
    Posts
    244
    Quote Originally Posted by wsykes View Post
    sounds like you got a bad evap coil form the factory and its restricted
    get your post up and get your pro membership and post this on the pro side
    Ditto
    Originally Posted by ladyfire3374:

    "I used to wake up excited about the challenges of the day. Now the anticipation level is somewhere between a root canal and a colonoscopy."

  6. #19
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Tennessee
    Posts
    67
    Orifice clogged from install?

  7. #20
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vancouver, U.S.A.
    Posts
    476
    Any filter dryers that could be pluged?
    Air conditioning to all and to all a good night

  8. #21
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Western, MO
    Posts
    871
    Quote Originally Posted by Cmstech View Post
    Orifice clogged from install?
    Negative points for





    jim
    Common sense isn't very common anymore.

  9. #22
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    mid georgia
    Posts
    6
    only half of coil getting cold? 3 degree SC? not sure what spilt is... If its milk, you aint supposed to cry. I know that. I've heard old timers call the temp difference the "split". If thats what you're talking bout, 10 just wont do. I'm probably wrong but I'm thinking under charged.

  10. #23
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    4,449
    get your subcooling up to 10 and see what happens.

    It sounds like you're undercharged.

  11. #24
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    south jersey
    Posts
    1,104
    Quote Originally Posted by lioni hvac View Post
    Yes reuse lineset, yes purge linset, Evacuation good. I pulled blower motor wire and ran a/c All feed tubes froze. Subcooling 3, airflow good my spilt is 10
    Are you saying you ran the ac with no blower? This would sure cause all your tubes to freeze.
    You need to put the phone down and get back to work!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event