Heat pump question - Page 2
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 14 to 16 of 16
  1. #14
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    2,597
    so... how much refrigerant did the tech have to recover?

    also, may want to get the charge rechecked before cooling season, more than likely it will be undercharged. then again next fall prior to heating season, as it will be overcharged again.

  2. #15
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Hell Hole Swamp
    Posts
    4,180
    Staying in defrost mode too long is another possibility, easy to miss if the tech doesnt run the system through a defrost cycle, possibly a bad or poorly mounted sensor, or some Rheem systems use a thermistor type defrost sensor with a field selectible termination temperature, if it is set too high it can cause the HP switch to trip

  3. #16
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Dothan, Al
    Posts
    3,453
    We see this problem with Rheem/Rhuud units all the time, even when outdoor temps are high enough that the units should not be going into defrost. Have thouroughly tested several units and could find no reason for this. It seems to occur mostly during the fall & spring, when an HO may be going from heat ( in morming ) to cool (in afternoon).
    Would love someone to be able to explain why!!!

    Richard

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event