Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    7E RUN UNLOAD CODE TRANE RTAA3704XT01A300BPG0 What to do?

    Hi, friends iīm having a trouble with this code, one of the 2 compressors of the circuit starts for a few seconds and then stops.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    The Hot South
    Posts
    1,310
    7E isn't a trouble code, its a condition code. It simply means the compressor is unloading and preparing to shut down. Anytime a compressor shuts down under normal circumstances (ie. setpoint satisfied), the compressor will run fully unloaded for a short period of time before shutdown so the slide valve is in the unload position for the next start. The display shows 7E during this time. If your compressor is starting and stops a few seconds later, there is something going on but the unit should call out an alarm code.

    Your going to have to give is alot more detailed information for us to be able to help you.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Down by the river
    Posts
    1,647
    the old blue light special, look back in ''last diagnostic's'' under the p-0 menu, . and see what the last diag shutdowns were.
    It's hard to stop a Trane. but I have made one helluva living keeping them going.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    6,963
    did you try to latch off the running circuit and have the other as the lead to see if it takes the load on a restart from the rocker
    "when in doubt...jump it out" http://www.youtube.com/watch?v=U1qEZHhJubY

  5. #5
    Thank you everybody,There are 3 chillers that have been stopped by 3 years, chiller 1 and 3 runs good after full service, chiller 2 is the one that we are having trouble with, in this chiller we can not enter to the setpoint, and i think this is this could be the trouble, last alarm code was A1, we cleaned the sensor and this code was cleared,
    Last edited by jochaga; 08-06-2011 at 03:00 PM.

  6. #6

    7E RUN UNLOAD CODE TRANE RTAA3704XT01A300BPG0 What to do?

    Thank you everybody,There are 3 chillers that have been stopped by 3 years, chiller 1 and 3 runs good after full service, chiller 2 is the one that we are having trouble with, in this chiller we can not enter to the setpoint, and i think this is this could be the trouble, last alarm code was A1, we cleaned the sensor and this code was cleared

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event