Condenser fan motor keeps cutting off after 45 minutes of running
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Virginia
    Posts
    38

    Condenser fan motor keeps cutting off after 45 minutes of running

    My friend has an old lennox unit, I just replaced the fan motor with a new one and it shuts off after about 45 minutes. The compressor keeps running but eventually shuts off. Whats going on? The only difference between the old motor and the new motor is that the old was a 1/2 hp and the new is 3/4 hp, and the motor dataplate says something about ambient 40* and the new one says ambient 60*. Dayton motor

  2. #2
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Winston-Salem NC
    Posts
    1,133
    think this is the wrong forum.
    but are the rpms the same?
    is the rotation the same?
    is the blade centered on the shroud properly?
    why did you change motors in the first place?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Virginia
    Posts
    38
    Hey Stonwallred everything is the same on the motor except the hp and the ambient temp on the motor. Would the hp have something to do with it?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Virginia
    Posts
    38
    it's a 36 year old unit would it be sensitive to additional amperage draw on a higher hp motor?

  5. #5
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Gridley, California, United States
    Posts
    20
    Should probably read the instructions first. Like the ones in red at the top of this forum

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event