Results 1 to 11 of 11

Thread: York YT trouble

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ct
    Posts
    17

    York YT trouble

    Hey guys im new to the forum,mainly a lurker, but ive got a york--- m# yta1b1b1-cfes s#mrp487857....The power board failed last week,wasnt getting output voltage on J2 terminals 3&4 5vdc to display board,J2 terminal1&2 was getting 18vdc to micro board supposed to be 10vdc.I changed power board(031-01080-000)and now getting proper output voltages but vacuum display is staying in self test mode,and jumper on micro board is not configured to display test...problem with micro board??????....any way to test? any help is much appreciated..

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Dixiana, AL
    Posts
    2,609
    Having a hard time remembering anything that's 10vdc - There's definitely 12vdc on the micro. It's always possible that the higher voltage screwed something up on the microboard, but I'd probably power it down and let it sit for 1/2 hour or so and then bring it up again. Also recheck your voltages.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ct
    Posts
    17
    Yeah,I've tried powering it down several times,no luck,I am getting 12vdc to the micro board,I was getting 18 when I found the power board bad,I was hoping not to replace the micro board but it looks like I have to

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ct
    Posts
    17
    Can anyone tell me if the is a way to get "Display Self Test" to stop scrolling on the display after i power it up?????Ive tried grounding terminal 1 allready, no luck,cant decifer if the problem is in the display or the microboard

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ct
    Posts
    17
    video

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ct
    Posts
    17

  7. #7
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ct
    Posts
    17
    I tested dc volts on TPA & TPC on bottom of microboard,getting only 1.3vdc,i unplugged each transducer one at a time and voltage does not go up, something is draining it, could it be the display,but i cant test it cause that is what sends power to the micro board??????????????? Anyone???????

  8. #8
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    MEXICO
    Posts
    472
    that has the machine display? Part # 03100775-000 (babcock VF140-04 or Part # 031-00775-001 (VF babcock 140-02)

  9. #9
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ct
    Posts
    17
    flourescent display board pn# 031-00775c001

  10. #10
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    MEXICO
    Posts
    472
    this display does not contain a reset circuit.therefore it must be used in control center 317-01200-003 because the control center contains power supply 031-01080-000. power supply 031-01080-000 contains a reset circuit that outputs a reset pulse to the display durin low-voltage conditions to prevent display latch-up conditions. whenever the +5vdc supply to the display decreases to 4.7vdc,the power supply drives the display eset input(J1-6)from +5vdc to a logic low condition(less than 1vdc).this causes the display to blank for the duration of the condition.

  11. #11
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ct
    Posts
    17
    I appreciate your help,i know the reset circuit your talking about,its true,this display does not have the reset circuit on it,i do have 5v from power supply to the display but soon as i plug it to the micro it drops down to 1.3v so im not sure if its the micro drawing it down or the display,i dont want to order a micro at 4000.00 and not have it be the problem.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event