Page 7 of 8 FirstFirst 12345678 LastLast
Results 79 to 91 of 92
  1. #79
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Virginia
    Posts
    376
    I worked on one flotronic chiller years ago and had the same reliability problems as everyone here describes. It ate compressors, sensors, EXV's etc... I called an engineer friend in Syracuse and he refered me to a project engineer who was one of the designers of that chiller... He admitted to all of the issues and went on to say that Carrier DOES (or did anyway) make a TXV retrofit kit for that chiller. It included the TXV's, some fitttings, and a new eprom for the CPU... It was little known (at that time at least) as the Carrier distributor had never heard of it, but when I gave them the part number the engineer gave me, it came up in their parts list.

    As it turned out, I never did order it as the customer didn't want to spend the money for a conversion.. Instead they opted for 2 new compressors and new EXV's from a competitor,,,go figure... I heard all that new stuff didn't last more than a year....

    Had it been MY chiller, I would have done the conversion in a heart beat....

  2. #80
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Melbourne,Aus
    Posts
    346
    Quote Originally Posted by Jack Morris View Post
    Any idea where can I get The DOS based software called Flotronic Manager? And any other items that will be need
    Jack see my post in this forum....

  3. #81
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Southern US
    Posts
    504
    Wonder if this chiller is stil running since the thread is ............5 years old!!!!!!!!
    I'm good at making things cold...You can ask my first two wives!

  4. #82
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Northwest Indiana
    Posts
    1,321
    Is this Flowtronics Manager software more useful than Network Service Tool?
    Anyone successfully comunicated with XP?
    I have the program and it runs on XP, not sure if its worth buying the loop convertor.
    Im assuming its real time data thats faster than service tool.
    Maybe I should start a new thread for this in Controls
    Thanks
    If you cant fix it right, try again.

  5. #83

    Another request..

    ***EDIT*** Nevermind. Apparently I am blind as well as confused! I found your post and link seconds after posting this. Thanks!



    Can someone email me a copy of that software to monitor the sensors and superheat with? It would be greatly appreciated!

    (Ausccn, I tried looking for your previously mentioned posts, but did not find what I was looking for)

    Email address is in my profile.

    Thanks!

    Ed_LMCO
    Last edited by Ed_LMCO; 05-12-2010 at 12:14 PM. Reason: Clueless!

  6. #84
    Join Date
    May 2002
    Location
    Baton Rouge, Louisiana
    Posts
    3,959
    Just saw this thread, Ausccn, I downloaded what you posted, if there is any other software besides what you posted floating can I please have a copy.
    Quote Originally Posted by MatrixTransform View Post
    very soon it is you that will be pwned

  7. #85
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Melbourne,Aus
    Posts
    346
    Quote Originally Posted by joey791 View Post
    Just saw this thread, Ausccn, I downloaded what you posted, if there is any other software besides what you posted floating can I please have a copy.
    Sorry Joey, thats the only on that I have.

    Aus..

  8. #86
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10

    Gt 150

    Make sure you have enough refrigerant in circuit.

    cheers

  9. #87
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    23
    Please make sure the wires are proper from old to new also check to make sure old board is compatiable with new exv as sometimes have to change board, I would get papaerwork on exv for proper wiring as sounds like possible wired wrong.

  10. #88
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    115
    One of my mechanics is working on a 30GT040 and has recently replaced the main board and the exv board. Everything works just fine when it cycles down normally but when it is shut off at the toggle and then restarted it trips the exv fuse because both exv's try to close at the same time and draws more than 5 amps. If he switches the toggle twice in rapid succession it restarts with no problems. Any one have any ideas?

  11. #89
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Melbourne,Aus
    Posts
    346
    What version s/ware is in it??

    It sould B 19+ Or 4 that matter 20+......email me and i will send it....



    Quote Originally Posted by mcguire07 View Post
    One of my mechanics is working on a 30GT040 and has recently replaced the main board and the exv board. Everything works just fine when it cycles down normally but when it is shut off at the toggle and then restarted it trips the exv fuse because both exv's try to close at the same time and draws more than 5 amps. If he switches the toggle twice in rapid succession it restarts with no problems. Any one have any ideas?

  12. #90
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    jeddah, saudi arabia
    Posts
    15
    I have 30GT130-210 installed 1996 .
    The thermistor sensors becomes moving items to replace when summer comes.
    Condenser fan motors had more than couple replaced.
    Had 1 EXV replaced due to grounded unit. When i opened the defective EXV, one of the copper wire in the stepper motor coil is out of the coil assembly and touching the body of the EXV. ( most probably factory defect in assembling the EXV unit).

    2012 was the next time I had serious problems with the chiller condensers having multiple small leaks in the condenser units circuit A and B. All in the elbows situated in the middle of the unit ( 20 different leaks ). The culprit might be that the contractor did not install vibration isolators when the chiller unit was commissioned.
    2012 the two EXV were replaced with a newer model, and been running fine up to present.
    Never lost a single compressor O6E series up to now.
    Our location where from May to peak summer July , ambient temp maxxed at 61 deg C noon time, and Dec to January where ambient temp goes down up to 13 deg C.
    Chiller is providing ewt 15 deg C and lwt 10 deg C at chiller set point 10deg C. Chiller supplies 4 air handling units cooling the whole day old chicks hatchery plant, plus the cooling coils to the 16 incubator machines.

  13. #91
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Georgia
    Posts
    34
    I realize I'm late to the party but I had problems with the "B" circuit EXV on our Aqua snap,Low super heat,cold liquid line, I checked the motor by using ohmeter, carrier says 52 ohms on each winding, I read open on the 2-4 terminals from the exv board. Long story short, I replaced the stepper motor , no go, Then It dawned on me the cable itself was bad. just something to look for in the future.

Page 7 of 8 FirstFirst 12345678 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event