Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Location
    charlotte nc
    Posts
    72

    MCQUAY WSHP PROBLEM

    I need some help. This is my first wshp ive worked on. the problem is the unit cuts on for about 30 seconds then shuts off like its tripping pressure switch. i checked the normal things high pressure switch, low pressure switch. i call tech support for help and according to them the board is indacating low temp switch which i bypassed. same problem still. installers did not leave manual for unit so i cant determine what the diagnostic code is on the board. yellow led flashing rapidly non stop. if anyone could help me i appreicate it. i need to have unit running in morning.model# is fcu060blfr

  2. #2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    South Carolina
    Posts
    1,241
    How's the water flow through the heat exchanger?
    “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe.” —Albert Einstein

  3. #3
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    6,348
    I see one post has been deleted for DIY. Are you in the trade ?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Southern California
    Posts
    139
    Yellow flashing light on Mcquay WSHP is low temp. Is it tripping in heating or cooling ?

  5. #5
    Join Date
    May 2011
    Location
    charlotte nc
    Posts
    72
    its in cooling mode and yes ive been a tech for 3 years this is just my first wshp

  6. #6
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Boyertown, Pa
    Posts
    50
    Check the sensor in the drain pan for high water/ clogged drain line. I had a similar problem and there isn't a fault code for it.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    New Jersey
    Posts
    4,337
    I'll assume your HP has a Mark IV board. The flashing yellow can be a open low temp switch or the E terminal is energized. Is there anything hooked up to the E terminal.....like a smoke detector, condensate pump switch, or etc?

    And btw the code for a closed condensate pan switch is yellow on and green dim.

  8. #8
    Join Date
    May 2011
    Location
    London Ontario Canada
    Posts
    3

    Trouble light

    Check the drain pan to make sure it is dry and the contact is dry also. This might be your problem.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    New Jersey
    Posts
    64
    Quote Originally Posted by TMS134 View Post
    Check the sensor in the drain pan for high water/ clogged drain line. I had a similar problem and there isn't a fault code for it.

    The mcquay wshp's i've worked on indicate overflow if the yellow light is solid on the mark 4 board. I have however had a faulty low temp sensor and the light would not come on for low temp. Keep in mind, even if you bypass the temp sensor or pressure switch (TEMPORARILY of course), there is a time delay on the board, so keep it jumped. Also, the compressor overload may be open, this is NOT indicated on the board. Any time these units short cycle is usually due to low temp, high pressure, open O/L.

  10. #10
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    indiana
    Posts
    60
    Check your loop temperature. If your supply water is to cold, system will trip on cold water safety. Also check tempersture sensor; but i doubt it is a sensor. There should be sticker on the side of control panel indicating all faulty codes. Also check on line. Dont give up easy. Good luck.

    Sent from my SGH-T989 using Tapatalk 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event