Results 1 to 3 of 3

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    I don't know
    Posts
    2,909
    Blower doesn't kick into high speed when there is a call for cooling. The airflow isn't sufficient, resulting in unbalanced temps between floors. Heat runs at the lowest speed, continuous fan is slightly higher, and cooling runs at the same speed.

    The A/C is a 2-ton, blower is a Q2 - so I can only assume that it should be on high.

    I read something about the cooling fan relay going bad on Lennox control boards on this particular model. If that is the case, would moving continuous fan to the high speed tap to get proper airflow pose a problem? (instead of getting the board replaced -> will not attempt to myself) The t-stat closes the circuit between G and R (in addition to R + Y) during a call for cooling anyway - practically equivalent to calling for continuous fan.


    I won't touch it unless it's something as simple as changing a DIP switch/jumper setting. Posting this more out of interest.

    Mod(s) - feel free to delete this if it's too close to asking a direct DIY question)

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Suppy NC
    Posts
    4,516
    if it is not going into high then dont mess with it
    call a lenox company and have the board replaced
    if the unit is less then 5 years old it is under warrenty
    read your installation contract and see if you have complete care warrenty

  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    I don't know
    Posts
    2,909
    Unit is 7 - 8 years old. Not going to touch it. I posted this thread more out of curiosity.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event