Results 1 to 8 of 8

Thread: arcoair size

  1. #1
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    78
    i need a size on an arcoair,with fadded data plate. the copeland compresser had a wonderful label,where the letters and numbers stood out. crg3-0250-pfv-270
    please help with btus

  2. #2
    Join Date
    May 2005
    Posts
    996
    first of all, i'm sorry! (i hate arcoaire with a passion!!) we have one at our house and i must say, it is a piece of crap! you better watch those wires on the condenser fan motor. THEY WILL FALL DOWN INTO THE UNIT AND STALL THE MOTOR!!

    so anyways, you had a question about BTU's. the compressor name plate does not really indicate capacity. my best idea would be to call WINAIRE. they are a supply house that deals with arcoaire. they should be able to help.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    78
    mr hvac41,you right on this one while cleaning the unit, i noticed the wires saging so i zip tied them to keep the wires up away from the blades. thanks

  4. #4
    Join Date
    May 2000
    Location
    Indianapolis, IN, USA
    Posts
    33,431
    If my worn out memory still works, I think the 0250 is a 2.5 ton.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Jacksonville, FL.
    Posts
    4,313
    It's a 2.5ton. Furthermore, I believe the make of the compressor would be Copeland.

    Unfortunately, it would be difficult to determine what the unit itself is rated at without the M/N. Sorry.



    [Edited by special ed on 06-03-2005 at 11:09 PM]

  6. #6
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    78
    i forgot to say it was a copeland, i was hoping the 0250 was repersenting 25000 btus so it must be a 2.5 ton thanks a jug of r-12 (thanks a million)

  7. #7
    Join Date
    May 2005
    Posts
    996
    t1, you did state that it was a copeland comp! i know that this is true. its the only half decent part of my ac. heres an idea


    BUY
    A
    TRANE
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

  8. #8
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    78
    i cleaned the home owners unit and quoted him on a 3 ton ac and told him to write the next unit size on the inside of the furnace closet hall, an area that normaly dose not get painted

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event