Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 13 of 32
  1. #1
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    New York
    Posts
    700

    mcs 4000 Comtrol rack controller

    hi all
    Anyone ever change out a screem for one of these ? Just curious to how this is done? Is it easier to just change out the door? Any replies are thanked in advance.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    384
    Quote Originally Posted by jaybee View Post
    hi all
    Anyone ever change out a screem for one of these ? Just curious to how this is done? Is it easier to just change out the door? Any replies are thanked in advance.
    There are many different versions of the screen. ComTrol does not recommend field repairs of the screen. Even though I have done it with spare parts, I have to agree with ComTrol on this one. Change out the door.
    "Don't wish it were easier, wish you were better"

  3. #3
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    New York
    Posts
    700
    [QUOTE=thefreezerguy;9103331]There are many different versions of the screen. ComTrol does not recommend field repairs of the screen. Even though I have done it with spare parts, I have to agree with ComTrol on this one. Change out the door. :y

    Can u elaborate on how these two things are done??

  4. #4
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    New York
    Posts
    700
    [QUOTE=jaybee;9103601]
    Quote Originally Posted by thefreezerguy View Post
    There are many different versions of the screen. ComTrol does not recommend field repairs of the screen. Even though I have done it with spare parts, I have to agree with ComTrol on this one. Change out the door. :y

    Can u elaborate on how these two things are done??
    anyone?????

  5. #5
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    386
    Comtrol recently got bought out. Partly from Danfoss. Danfoss will support the c-webs but heard the 4k and 4k2 might be a little tricky for future repairs. Also heard Danfoss is making there controller software friendly to comtrol boards. also heard E2 can also be software friendly. Lots of new work up ahead. lol

  6. #6
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    384
    [QUOTE=jaybee;9104381]
    Quote Originally Posted by jaybee View Post

    anyone?????
    Jaybee, I didn't mean to be vague. We do a lot of work with ComTrol systems. We have a lot of old doors laying around do to being removed for one reason or another. We have been sending the ones back for repair that need screens. The flat rate repair is much less than a new door. I think its $300-$400. Not sure what type of support will be available later this year???
    Anyway, with all the parts, I have tried to take a good screen and install it in a unit with a bad screen. Usually has lines going through it and makes it hard to read. Is this what you're issue is? I have found that there are different variations of screens throughout different vintages of the controllers. With that said, I did replace some that looked identical to each other. One worked out ok, others had characters misplaced and the lines were jogged around. Not sure if it is due to different drivers, etc.
    With all that said, I HAVE NEVER PUT A DOOR THAT I CHANGED THE SCREEN ON BACK IN SERVICE. I did this to experiment and played around with them to see if this could be a viable repair to save some $$$. I do not have a lot of confidence in using one with the results I have had. I hope that helps.
    I do not know where you can get new replacement screens, I have never tried. ComTrol will not sell them as far as I know.
    As far as removing the screen. Just unscrew the board off of the door and unplug the keypad ribbon. Turn it over and there it is.
    Like I was saying, Kind of a waste of time after what I have found messing around with this.

    Good Luck
    "Don't wish it were easier, wish you were better"

  7. #7
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    New York
    Posts
    700
    [QUOTE=thefreezerguy;9106801]
    Quote Originally Posted by jaybee View Post

    Jaybee, I didn't mean to be vague. We do a lot of work with ComTrol systems. We have a lot of old doors laying around do to being removed for one reason or another. We have been sending the ones back for repair that need screens. The flat rate repair is much less than a new door. I think its $300-$400. Not sure what type of support will be available later this year???
    Anyway, with all the parts, I have tried to take a good screen and install it in a unit with a bad screen. Usually has lines going through it and makes it hard to read. Is this what you're issue is? I have found that there are different variations of screens throughout different vintages of the controllers. With that said, I did replace some that looked identical to each other. One worked out ok, others had characters misplaced and the lines were jogged around. Not sure if it is due to different drivers, etc.
    With all that said, I HAVE NEVER PUT A DOOR THAT I CHANGED THE SCREEN ON BACK IN SERVICE. I did this to experiment and played around with them to see if this could be a viable repair to save some $$$. I do not have a lot of confidence in using one with the results I have had. I hope that helps.
    I do not know where you can get new replacement screens, I have never tried. ComTrol will not sell them as far as I know.
    As far as removing the screen. Just unscrew the board off of the door and unplug the keypad ribbon. Turn it over and there it is.
    Like I was saying, Kind of a waste of time after what I have found messing around with this.

    Good Luck
    Yes this is the problem with the screen, Thanks

    And when you change the door you just unplg the key pad ribbin remove the door and replace??
    Also do you know who is the best person in danfoss to spefk with on comtrol issues the knowlege there is very limited.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Orange County CA
    Posts
    1,084
    Quote Originally Posted by -frozen-ocean- View Post
    Comtrol recently got bought out. Partly from Danfoss. Danfoss will support the c-webs but heard the 4k and 4k2 might be a little tricky for future repairs. Also heard Danfoss is making there controller software friendly to comtrol boards. also heard E2 can also be software friendly. Lots of new work up ahead. lol
    wow..I haven't heard that one....why won't they (comtrol) die already

  9. #9
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    384
    [QUOTE=jaybee;9112841]
    Quote Originally Posted by thefreezerguy View Post

    Yes this is the problem with the screen, Thanks

    And when you change the door you just unplg the key pad ribbin remove the door and replace??
    Also do you know who is the best person in danfoss to spefk with on comtrol issues the knowlege there is very limited.
    The number for ComTrol is 888-444-1311. Press 2, then press 3. Ask for Fred Feldman. Ask him about the procedure to replace the door.

    You will have to back up the program in EzSet with your laptop and load it in the new one. To do this you will need an upload/download kit and the EzSet software.
    Also, If you order a new door you will most likely receive a 4k2. at this point you MUST back up the program in EzSet and convert the file from a 4k to a 4k2.
    Anyway Fred Feldman / Randy Dunn / Ed McDaniel can help you through it. I strongly suggest asking for Fred.
    "Don't wish it were easier, wish you were better"

  10. #10
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    New York
    Posts
    700

    Thumbs down

    [QUOTE=thefreezerguy;9128801]
    Quote Originally Posted by jaybee View Post

    The number for ComTrol is 888-444-1311. Press 2, then press 3. Ask for Fred Feldman. Ask him about the procedure to replace the door.

    You will have to back up the program in EzSet with your laptop and load it in the new one. To do this you will need an upload/download kit and the EzSet software.
    Also, If you order a new door you will most likely receive a 4k2. at this point you MUST back up the program in EzSet and convert the file from a 4k to a 4k2.
    Anyway Fred Feldman / Randy Dunn / Ed McDaniel can help you through it. I strongly suggest asking for Fred.
    As of jan.3 all tech support questions must be called to Danfoss . This is no longer the tech #.

  11. #11
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    384
    [QUOTE=jaybee;9129361]
    Quote Originally Posted by thefreezerguy View Post

    As of jan.3 all tech support questions must be called to Danfoss . This is no longer the tech #.
    Oh, I wasn't aware that that had already happened. You can PM me with your info if you need. I will help anyway that I can.
    "Don't wish it were easier, wish you were better"

  12. #12
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    New York
    Posts
    700
    [QUOTE=thefreezerguy;9129401]
    Quote Originally Posted by jaybee View Post

    Oh, I wasn't aware that that had already happened. You can PM me with your info if you need. I will help anyway that I can.
    Thanks guy i need all the help i could get

  13. #13
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    In a Mess
    Posts
    1,008

    Arrow

    Quote Originally Posted by NedFlanders View Post
    wow..I haven't heard that one....why won't they (comtrol) die already

    woah i feel the love!! haha i havnt had the opportunity to even see comtrol, oh well, another one bites the dust!
    Sig removed by mod. G-Rated site

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event