Furnace won't run past 63-65 degrees - Page 2
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 14 to 16 of 16
  1. #14
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    St Paul, Minnesota
    Posts
    3,468
    From Burkes posts:

    I had a service tech at my house about 2 weeks ago after my furnace started acting up and he didn't find anything wrong with it - cleaned the flame sensor, burners, made sure the drain was open, and billed me an hour of mostly head scratching. Since the furnace was cold that day it ran just fine whenever he tried...

    I'd like to hear some suggestions as to what to do next to determine what's possibly broken, so I can determine if it's time to buy a new unit or pay for whatever it takes to make the thing work again. I'd like to avoid getting a new furnace for a year or two since I want to add on to the house and I may need to get a different size furnace at that stage anyway.

    ****
    Tinknocker:
    I don't know how you can say;

    "think i missed something here are you doing the repair because we can not possibly tell you what to do to fix this problem. we can give ideas and thoughts about it."


    this whole business of clammin up when a homeowner dares to ask a question about doing things to their furnace that the very manual from the manufacturer says they should do amazes me. Yes, it is not supposed to be a step by step instruction site. Let Bob Villa do that. I for one, more often than not, end up referring the customer to a qualified service company rather than do it themselves.

    This guy is operating and monitoring his unit, which is not working as it should but is not old enough for the scrap heap. And he is posting questions here to understand the operation and be prepared for the technician when he returns.

    That's the way I read it. Unfortunately, a solution has not yet been found. I think a tech is going to have to dismantle the unit a bit and do some exploring. (Scapel)

  2. #15
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    275
    I dont suppose the tech did a volt check to see where you lost the 24volts exactly did he?
    found a lot of 90% over the years lose a little piece of silicon or sludge or whatever, especially after hx replacement, act like a little flapper inside the drain
    and guess what happens. Let a tech deal w/ it

  3. #16
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Madison WI
    Posts
    6
    I took off the hoses, plugged the top drain from the AC with my thumb and attached a dust spray air can to the main drain with duct tape, a few pushes on the trigger, removed the ir can, and the water started flowing... for quite a while.

    House now at 71, furnace running just fine. I wouldn't have done anything fancy myself, but I figured I can try that level of a fix. If it plugs up again, I at least know what is wrong.

    Thanks again - almost too warm here now after a week below 65 degrees

    Peter

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event