Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    127
    Im working on a trane gas furance about 15 years old, xL-90 model and serial I dont know right off hand. Wont light all the time. been locking it self out Friends of mine reset the power to it, and it came on for them and when I got there it was working fine

    Hot surface ignitor replaced last winter and is still good, unit tries and lights but ignition board either doesnt send 24v to gas valve or gas valve sticking

    i mainly work on commerical units so i was wondering if the residental trane's have a lot of gas valve problems or ignition module board problems

    im going over to look at it soon because it stop working again, and comments or suggestion would be great thanks

  2. #2
    Join Date
    May 2000
    Location
    Indianapolis, IN, USA
    Posts
    34,179
    Other than failed heat exchangers, those oldies were pretty reliable. Simple hot surface ignition module puts out 24v to the gas valve after a 17 second ignitor warmup. Probably have to catch it acting up with your meter on the gas valve leads to see whether control isn't sending juice to the valve or whether the valve doesn't want to open.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    127
    BaldLoonie, thats what i figured thanks for the reply

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event