Results 1 to 4 of 4

Thread: Bad ignitor ?

  1. #1
    Join Date
    Feb 2005
    Post Likes
    Hello -
    I have an 8-yr old Armstrong Ultra SX 80 forced air gas furnace with Honeywell controls. My blower runs, but the furnace quit lighting last night. I tried some diagnostics that I found on this site, and what I have so far is:
    1) I don't smell much gas, but that's probably due to the good airflow/draft.
    2) My vacuum line is clear with no condensation. The vacuum is fairly light, so I tested with manual suction. I can hear the pressure switch activating, but still no ignition.
    3) I hear no click from the spark ignitor. With an OHM meter, I get resistance through the 'sense' wire to the ignitor, but no change in resistance through the 'spark' wire.

    Is the ignitor a likely candidate ?

    Model # GUJ125D14-1A
    Ignitor tag: Honeywell 204470DB

    Thanks in advance for any advice.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2004
    SE Michigan
    Post Likes


    Not a DIY site. Sorry.
    Millions of individuals making their own decisions in the marketplace will always allocate resources better than any centralized government planning process. -- Ronald Reagan

  3. #3
    Join Date
    Feb 2004
    Post Likes
    when was the last time you had it serviced?

    it could be many things, including a cracked or perforated heat exchanger(which is not healthy for anyone).

    save yourself some time and money and call a pro, not only to find the problem, but to ensure the safety and efficiency of your furnace.

    check with neighbors and family for a referral.

    good luck

  4. #4
    Join Date
    Oct 2003
    west chester pa
    Post Likes
    sounds like abad diy vavle i had a couple go bad on that particular unit

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor MagazineThe place where Electrical professionals meet.
Quality Home Comfort Awards