Results 1 to 3 of 3

Hybrid View

  1. #1

    heatilator direct vent

    having a problem with the flame lifting off the thermopile and going out. works fine when the glass is off as soon as i put it on 20 seconds later it starts at the first openings in the burner,right by the pilot. thought air intake right away pulled everything apart looks clear, short vent 1- 90 5' total length
    any suggestions?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Nevada
    Posts
    38
    Quote Originally Posted by miez View Post
    having a problem with the flame lifting off the thermopile and going out. works fine when the glass is off as soon as i put it on 20 seconds later it starts at the first openings in the burner,right by the pilot. thought air intake right away pulled everything apart looks clear, short vent 1- 90 5' total length
    any suggestions?
    Your exhaust and fresh air are mixing somewhere. Recheck all of your connections.

    SG

  3. #3
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    ohio
    Posts
    10

    i am new here

    hello i just wanted to ad that sigguy is right , i actually had one doing that . i removed the termination cap and noticed the inner flue for the exhaust was not sealing properly leaving a gap causing the mixture. be sure the term is not clogging .

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event