Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 14 to 22 of 22
  1. #14
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Peoria, IL
    Posts
    55
    Post Likes
    Thanks for putting this up, I downloaded the file and it looks like a pretty slick interface for setting up AEM's. Is there a way to upload the configuration that's already in an existing one to see what's in there by using this?

  2. #15
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    49
    Post Likes
    No you cannot upload existing configuration of an AEM.
    But in that version all your AEM settings of all your jobs are stored in a database and you can even export AEM's config from your database and send that file to another user for him to import it into his own AEM Configuration tool database.

  3. #16
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    1
    Post Likes

    Help!! AEM Configuration tool 3.0

    Hello I was using this AEM config tool version but the hard drive on my work laptop failed is there anyway i could download it again?

  4. #17
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    49
    Post Likes
    Quote Originally Posted by rsouders View Post
    Hello I was using this AEM config tool version but the hard drive on my work laptop failed is there anyway i could download it again?
    You can download it from here:

    http://www.servitrol.com/axtools/

  5. #18
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5
    Post Likes

    Thanks, Great work!

    Cheers!

  6. #19
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    1
    Post Likes
    Has the AEM config tool been retooled for Windows 7 yet?

    Rick

  7. #20
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    San Diego
    Posts
    19
    Post Likes

    AEM Configuration tool for Win 7

    Quote Originally Posted by martinsbt View Post
    that version requires .net framework 2.0 to be installed. it will work on any windows OS EXCEPT Windows 7 (i found out yesterday)! If i have request for it, i may recompile it to work under Windows 7! Let me know if you have any questions.

    Martin
    Any update on the Win7 version of the AEM Configuration tool?

  8. #21
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    2
    Post Likes
    Quote Originally Posted by quadonice View Post
    Any update on the Win7 version of the AEM Configuration tool?

    Sorry to anyone for bumping such an old thread, since it may still be relevant to some.

    Martin, any chance you could recompile the AEM Configuration Tool under Windows 7. I have been working on a new version to support Windows 7, 8.1 and 10. No sense in reinventing the wheel if its not needed.

  9. #22
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Des Moines
    Posts
    301
    Post Likes
    But that tool doesn't support the new firmware in the 2100, does it?
    I have both versions out in my truck, the old version 2100 configs fine, the new version won't.... But i'm also using (and have successfully used since the AEM's were introduced) an old laplink cable. I've never had the official Siemens AEM cable.

    I resorted to using Hyperterminal - not too hard, the netmask is the only thing that isn't obvious.
    Dingman from Iowa~
    "A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on."
    - Sir Winston Churchill (1874-1965)

    The Dingman's webpage, featuring the Ding_Z

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor MagazineThe place where Electrical professionals meet.
Comfortech 365