Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    2
    Ive been working on a scottsman 400a flaker the customer was complaining of brass filings in the ice when it melts.Ive torn this machine apart twice cleaned it with nu calgon cleaner.This eliminates the problem for about a month any ideas would be appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Camel City, NC
    Posts
    6,233

    Brass in ice

    Bearingas are worn causing auger to contact inside of evap. cutting brass away. Remove auger and look. I'd cut it off now until repaired. Probably cheaper to replace machine than evap.
    Be safe not fast. body parts don't grow back

  3. #3
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Guayaquil EC
    Posts
    10,370

    Brass in the ice......

    That's the "Kiss of Death" for a flaker. It's now time for last rites and a new Hoshizaki.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Gold Coast of Connecticut
    Posts
    4,586
    Top bearing is NG! Slam a new one in quickly or it is toast, probably already not too great!

  5. #5

    Re: Brass in the ice......

    Originally posted by icemeister
    That's the "Kiss of Death" for a flaker. It's now time for last rites and a new Hoshizaki.
    A Hearty AMEN Brutha!!!

    I dream of finding flakers with brass in the ice!!! It makes troubleshooting so much easier!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event