Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Hbg., PA
    Posts
    11

    Trane Intellipak Question

    I have a 50 ton Trane RTU with the Intellipak system that gives me a high supply air pressure alarm everytime it comes out of night set back. It is programmed to only go into set back 3X's a week for VAV calibration purposes. After being manually reset it runs fine for days, up until the next scheduled set back. I should also mention this unit has the inlet guide vains on the blower. They seem to operate fine after a manual reset. Any ideas what might be causing my unit to go off on high supply air pressure?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    maryland
    Posts
    1,353
    Are they trane vav's? The vav's must close in order to calibrate, maybe the fan can't back off enough to prevent tripping the high static switch.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Hbg., PA
    Posts
    11
    They are Trane VAV's. The indoor blower completely shuts off in night set back to allow for calibration so this shouldn't be a problem.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Delaware
    Posts
    243
    Is this a new or old problem? Are you connected to a Tracer/Summit system? Have there been any programming changes made about the time this problem started? Have you checked the Hi static cutout setting?

  5. #5
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Hbg., PA
    Posts
    11
    It is connected to a Tracer system and is a new problem. The high limit for the supply air pressure cutout is set at 4.0 iwc. What other settings in the Human Interface Module would give me this problem?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event