digital amp meter
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 13 of 20

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    43
    im looking for the most compact clamp on amp meter that does everything micofareds peak hold the works any ideas or brand names would be appreciated

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    501
    I like my UEI. I've also heard good things about Fieldpiece.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Hampton Roads, Virginia
    Posts
    1,593
    Personally I would not trust any meter not made by Fluke, make sure you get a True RMS meter if you do any work on equipment that has VFD's or any electronic circuit boards
    "Profit is not the legitimate purpose of business. The legitimate purpose of business is to provide a product or service that people need and do it so well that it's profitable."

    James Rouse

  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    395

    Red face

    I would go with a Fluke or a "Amprobe". I use a "Amprobe" for my troubleshooting and a pos in my tool bag.
    Tin Knockers BANG for a living

  5. #5
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    East Stroudsburg, PA
    Posts
    13,215
    Originally posted by klrogers
    Personally I would not trust any meter not made by Fluke, make sure you get a True RMS meter if you do any work on equipment that has VFD's or any electronic circuit boards
    I agree 100%.

    Buy the best Fluke meter you can possibly afford.

    Bad place to go for price.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Smokies
    Posts
    970

    I bought this one a couple months ago.





    Does pretty much everything. The only thing I don't like about it is that it starts off on mV and you have to change it. But, not bad for a $100.

  7. #7
    Join Date
    May 2003
    Location
    West Central Georgia
    Posts
    190
    Look at the Fieldpiece SC76. Does everything you descibed and then some, like NCV, max/min hold, also accepts ANY of the accessory heads FP makes like the manometer,superheat,infared temp,digital vacum heads. I own one and have one set up as a demo(along with all the heads)at my job. The basic meter costs about $135.00 contractors priced.
    All FP equipment was built and designed for the HVAC/R industry..
    You can check em out at http://www.fieldpiece.com

    Martin

  8. #8
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    9,871

    Bought one just like this for an affordable backup


  9. #9
    Join Date
    Feb 2001
    Posts
    35,838
    UEI?????????????????
    Whaaaaaa?????????????
    They still in biz? Hard to believe.
    Hey cockroach, don't bug me!

    www.AskTheDiceman.com

    www.TheColdConspiracy.com

    www.Pennwood-HVAC.Com

    Bring Em Home....

  10. #10
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Yuma, Arizona
    Posts
    924
    Fieldpiece model HS-36, a newer one, has every thing we need in our trade. Temps, MFD's, freq, amp, True RMS, good leads and a nice carry bag.(Also min/max levels)Under 200.
    Also you can add on as you need. I now have four Fieldpiece meters and my Flukes are sitting in drawers more often.

    Yuma,
    What is snow? Is it that white stuff in a freezer?

  11. #11
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Lancaster, Pennsylvania
    Posts
    884

    Thumbs up

    I bought a Fieldpiece mdl. SC67 a while back and have been extremely pleased. I have found it does everything I need a meter to do without a hiccup over the last 2 years. I would recommend Fieldpiece to anybody. Some of my co-workers bought the UEI DL250 and the spring for the amp clamp broke (2 of the 3 who bought them). Don't know if UEI have improved their line. Well, thats my 2 cents.
    KX500......the original big green meanie

  12. #12
    Join Date
    Feb 2001
    Posts
    35,838

    Talking

    Hey D-N-A, yeah U-E-I..... S-U-C-K-S.
    Hey cockroach, don't bug me!

    www.AskTheDiceman.com

    www.TheColdConspiracy.com

    www.Pennwood-HVAC.Com

    Bring Em Home....

  13. #13
    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    6,047
    I jus bought an Amp probe delux model for my back up. It does a whole lot.
    I have had that big ol Fluke meter Rob just mentioned. Not a bad price on ebay.

    Next time I buy it will probably be the latest series of Fluke meters. Like the 333 or 332 or soemthing.
    Biggest motor we got in any store is fifty horse. So I dont really need huge jaws or hi amp capacity.



    Buyt my first assault meter is my Fluke 16. No fuses to blow, auto ranges between volts: AC/DC, continuity. Auto polarity too boot.
    I cant stand using a regular meter anymore.


    Fluke ... it's what we use.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event