Results 1 to 3 of 3

Thread: PTAC troubles

  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    hazzard county md
    Posts
    173

    PTAC troubles

    hey guys. anyone ever have troulbles with a trane ptac not bringing on supply fan during defrost? i have lost 4 electric heaters and today found a board that did not bring on fan while unit was in defrost. they are model-PTHE1201UABA with an inncom t-stat. wondering if compatability issues with t-stat and unit.The t-stat was calling for fan to be on.24v at gh. Trane hints at it but wont say yes or no. we have installed 250-300 of these in 3 hotels and wondering if this is gonna snowball. thanks for any help!


    Chris

  2. #2
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    2,557
    We had a Friedrich Model # PH15K5SB - 3 Serial # LCCP01172, that was doing the same thing. It wasn't in the board, was a bad selector switch. We replaced the switch, Electric heater, fans and part of the fan assembly.

    The reason I'm bringing this up, when you have a Trane, is I've since seen units with the exact same cabinet design, with two other manufactures badges on them. One of the badges was Bryant, don't remember the other brand.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    hazzard county md
    Posts
    173
    we dont have an selector switches on these. just at t-stat. trane is "investigating a board and t-stat that i replaced." it was made by heyer (??spelling) and trane put name on it. thanks for info!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event