Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    6

    Confused Amana system!!!!!!

    Can it be possible on the compressor model number be the same gas/elect. an electric/elect.
    Like Amana RCE36C2C?

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Location
    Missouri
    Posts
    3,537

    Wink

    Why couldn't it be the same compressor? One is gas heat, and the other is electric heat, right? Both units could have the same AC compressor!

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    6
    can u determine by the compressor model number, if your furnace is gas/electric or elect./elect.?

  4. #4
    Join Date
    May 2008
    Location
    Missouri
    Posts
    3,537

    Question

    I don't think that would be possible. The compressors could be the same exact size and model on each one!

  5. #5
    Join Date
    May 2007
    Location
    DC Metro Area (MD)
    Posts
    3,371
    By compressor what do you mean - the actual compressor component, or the unit itself?

  6. #6
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    The Beach
    Posts
    718
    The compressors can be the same but not the entire condensing unit.
    Blue Fox

  7. #7
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Kenilworth New Jersey
    Posts
    230

    Lightbulb

    Quote Originally Posted by ricksan View Post
    can u determine by the compressor model number, if your furnace is gas/electric or elect./elect.?

    This may sound overly simplified, but if all you are trying to determine is the fuel your furnace uses for heat. Try this: Is there a gas pipe going to into the furnace?

  8. #8
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Cincinnati, Oh
    Posts
    5,044
    Quote Originally Posted by h2045 View Post
    This may sound overly simplified, but if all you are trying to determine is the fuel your furnace uses for heat. Try this: Is there a gas pipe going to into the furnace?
    I was thinking the same thing....
    "Better tell the sandman to stay away, because we're gonna be workin on this one all night."

    "Dude, you need more than 2 wires to a condenser to run a 2 stage heatpump."

    "Just get it done son."

    Dad adjusted

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event