Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 14 to 16 of 16
  1. #14
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    11,874
    Tech 2 was wrong. Wonder why he didn't check to see? It would have taken 5 minutes or less.

  2. #15
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Texas
    Posts
    243
    That is not a hard start kit.

  3. #16
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    SW Wisconsin
    Posts
    5,031
    Looks like it is a RUN capacitor, those compressors are PSC motors so it has to have a run cap.

    If it were me, I'd put a potential relay with the proper pick-up & drop-out voltages & a proper 440-volt start capacitor with the proper MFD Rating on it.

    A 440-Volt has more insulation & I always believed they stood up better than a 370-volt cap.

    The next thing is to make sure it is delivering the proper indoor duct system airflow & then charge it to the Subcooling, plus check the Superheat to see if it is near that TXV's SH set-point

    It is plain to see why 'some' equipment doesn't cool, or last long. - Darrell
    Last edited by udarrell; 07-10-2009 at 05:56 PM. Reason: Why they don't cool

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event