Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 27 to 34 of 34
  1. #27
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Philadelphia Pa.
    Posts
    461
    Quote Originally Posted by beenthere View Post
    Three mile island has only had 1 reacter since 79.

    if the second one hadn't partially melted down. The rates would be cheaper.
    I guess so but I don't think Three mile Island was owned by PECO during that time. As far as I know PECO owns Limerick 1, Limerick 2, and has some stake in the Salem plant in New Jersery. PECO is owned by to Commonwealth Edison in Ill so who knows what's going on or where they generate power anymore.

  2. #28
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Lancaster PA
    Posts
    68,317
    PPL would have that much spare electric that they could sale it to PECO for less then PECO pays to generate it.
    Contractor locator map

    How-to-apply-for-Professional

    How many times must one fix something before it is fixed?

  3. #29
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Philadelphia Pa.
    Posts
    461
    Quote Originally Posted by beenthere View Post
    PPL would have that much spare electric that they could sale it to PECO for less then PECO pays to generate it.
    True but PECO would not give it's customers the discount.

    During Jan/FEB in 1993? I think the area was so cold and the Delaware river was so frozen that ships could not get up the Delaware to Wilmington. At the same time PECO began rolling black and brown outs of our area. Later we find out that they were selling our electricity to DELMARVA power to ease their power situation being low on oil for generation. I worked in DE and knew that they were paying something like .4 cents a KWH for power while we were paying .135 for it in the winter and .155 in the summer.

    So PECO was selling our .135 juice to Delaware customers who were paying half of what we were - same stuff- while turning our power off and giving us a line about conservation - those snakes. Everytime I think about it I get angry, so I don't trust PECO to give it's customers any type of break for anything. It's not in their history. You think a 19 or 20 SEER unit is worth looking into? My luck is that the air handler or the evaporator coil won't even fit in my basement or ducts. The size of these increases with the SEER right?

  4. #30
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Lancaster PA
    Posts
    68,317
    The size doesn't always increase with SEER.

    They sold power to Delaware at a lower price. Because it was sold in bulk.

    Small town near me. Use to buy power from PPL for a low enough price, that the town charged its customers less then what PPL charged its residential customers.
    Contractor locator map

    How-to-apply-for-Professional

    How many times must one fix something before it is fixed?

  5. #31
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Philadelphia Pa.
    Posts
    461

    Getting the most efficency from my current 14 SEER

    [QUOTE=beenthere;3284292]The size doesn't always increase with SEER.

    I currently have a Trane XL14i so I would at like to get as much efficiency as possible from it. I read some post on this site that said( I think ) that low speeds during AC help remove moisture, and higher speeds are more efficient. Since my unit goes through the Comfort-R slow speed ramp up at start up and I do see a ton of water running out of it during this time, would it be more efficient to run the blower at 450CFM per ton, instead of the 400CFM per ton it is current set to?

  6. #32
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Lancaster PA
    Posts
    68,317
    More efficient, yes.

    But, it would probably increase your indoor humidity, that you would need to set the temp lower to feel as comfortable. And end up using more electric.
    Contractor locator map

    How-to-apply-for-Professional

    How many times must one fix something before it is fixed?

  7. #33
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Philadelphia Pa.
    Posts
    461
    Quote Originally Posted by beenthere View Post
    More efficient, yes.

    But, it would probably increase your indoor humidity, that you would need to set the temp lower to feel as comfortable. And end up using more electric.
    So even Comfort R would not take care of the additional humidity?

    Oh dang

  8. #34
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Lancaster PA
    Posts
    68,317
    Quote Originally Posted by jerrod6 View Post
    So even Comfort R would not take care of the additional humidity?

    Oh dang
    No.

    Becaue it would remove less moisture onct the blower speeded up.

    For every action, there is an opposite and equal reaction.
    Contractor locator map

    How-to-apply-for-Professional

    How many times must one fix something before it is fixed?

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event