Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    157

    NAE/NIE Question

    I have an NAE 45 that was changed to an NIE. I am trying to change it back to an NAE but I don't have the ChangeModel file on the computer. I think it is in the NIE flash image. Is there a way to upload the flash image to my computer?

  2. #2
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    chicago
    Posts
    115
    I believe changemodel resides in the NAE/NIE.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    157
    according to the pdf file, it says that it installs it automatically on the computer when you change the release of the nae. Someone else changed it before me and somehow I need to upload the file.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    157
    the message i get in the DOS prompt is "changemodel is not recognized as an internal or external command, operable peogram or batch file."

  5. #5
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    chicago
    Posts
    115
    Are you in the DOS prompt of the NIE?

  6. #6
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    157
    Im not sure, I followed the instructions on the ChangeModel pdf. It said to type in cmd in Run under the start menu. Then under that I got to the directroy
    C:\WINDOWS\systems32>ChangeModel and i get that error message

  7. #7
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    157
    I am also directly connected to the NIE. I am not using remote desktop

  8. #8
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    chicago
    Posts
    115
    This is from ToggleTunnel and ChangeModel Technical Bulletin Part No. 24-10110-93 Rev E

    "ChangeModel is included in Release 2.1.20 or later NAE55s/NIE55s and installs
    automatically when you apply a Release 2.1.20 or later image.

    This document doesn't mention using changemodel with an NAE45. I've never done that before.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    157
    yeah thats what i was afraid of. It was changed from and NAE45 to an NIE55

  10. #10
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    chicago
    Posts
    115
    The one of the first steps from the ToggleTunnel and ChangeModel Technical Bulletin is to remote desktop into the NAE. This allows you to get to the dos prompt of the NAE.

    "Note: Refer to the NAE Commissioning Guide (LIT-1201519) for in-depth
    instructions on using Remote Desktop to access the NAE55/NIE55."

  11. #11
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    157
    I finally figured it out thank you chewlak, you got me thinking in a different way. I had to remote desktop into the actual NAE itself. The pdf files made me think that I had to remote desktop into the workstation that the NAE was connected to.

  12. #12
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    225
    I thought you needed the NUT software and image files????

    Is there a different way?

  13. #13
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    chicago
    Posts
    115
    Not to do changemodel. Read the toggletunnel/changemodel technical bulletin.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event