Results 1 to 7 of 7

Thread: Honeywell AX

  1. #1
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    USA
    Posts
    1,449

    Honeywell AX

    Ok this is frustrating. I have a station that was working great and out of nowhere some of the points started reading really strange on 1 of the xl15c controllers. I checked the points and they were configured ok but some read 32.0 f and said they were ok and 2 of them were reading like 234976.234e23 yes there was a letter in the reading. That said as I have had stations lock up and not report points before, rebooting them was the cure. So thats what I did only this time the station failed and would not restart. I then proceeded to copy the station to my machine and try to start it in the local platform, again it failed to start with a different reason. The files on it are all up to date. I have no idea what could be wrong with it if I can not get in to look at it. Any ideas.

    Here is the output on the jace app director.

    ESSAGE [06:44:36 31-Mar-09 EST][sys] Loading "/ffs0/niagara/stations/Mvsec/config.bog"...
    ERROR [06:45:15 31-Mar-09 EST][sys] Cannot load station
    javax.baja.xml.XException: Invalid LonFloat: '5.3143987552256E13' [13375:46]
    at javax.baja.io.BogDecoder.err(BogDecoder.java)
    at javax.baja.io.BogDecoder.decodeSimple(BogDecoder.j ava)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    java.io.IOException: Invalid float: 5.3143987552256E13
    at javax.baja.lonworks.londata.BLonFloat.decodeFromSt ring(BLonFloat.java)
    at com.tridium.util.SimpleFactory.make(SimpleFactory. java)
    at javax.baja.io.BogDecoder.decodeSimple(BogDecoder.j ava)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlot(BogDecoder.java )
    at javax.baja.io.BogDecoder.parseSlots(BogDecoder.jav a)



    App Failed

    AND here is the local platform app director output

    ERROR [07:57:01 31-Mar-09 EDT][tz database] error loading timezones.jar manifest: null
    ERROR [07:57:01 31-Mar-09 EDT][sys] Cannot boot
    java.lang.ExceptionInInitializerError
    at javax.baja.sys.BAbsTime.<clinit>(BAbsTime.java:119 2)
    at javax.baja.sys.Clock.time(Clock.java:101)
    at javax.baja.sys.Clock.time(Clock.java:113)
    at com.tridium.sys.resource.ResourceManager.this(Reso urceManager.java:238)
    at com.tridium.sys.resource.ResourceManager.<init>(Re sourceManager.java:32)
    at com.tridium.sys.Nre.boot(Nre.java:354)
    at com.tridium.sys.Nre.boot(Nre.java:282)
    at com.tridium.sys.Nre.main(Nre.java:93)
    Caused by: java.lang.NullPointerException
    at javax.baja.timezone.TimeZoneDatabase.isZoneIdSuppo rted(TimeZoneDatabase.java:232)
    at javax.baja.timezone.TimeZoneDatabase.getHistorical TimeZone(TimeZoneDatabase.java:206)
    at javax.baja.timezone.TimeZoneDatabase.getHistorical TimeZone(TimeZoneDatabase.java:195)
    at javax.baja.timezone.BTimeZone.getTimeZone(BTimeZon e.java:63)
    at javax.baja.timezone.BTimeZone.<clinit>(BTimeZone.j ava:1340)
    ... 8 more
    "It's always controls"

  2. #2
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    1,322

  3. #3
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    USA
    Posts
    1,449
    That looks like what I need. I can not open the config.bog to edit the appropriate line. Maybe I am going at it the wrong way. Just in case how do you do it.
    "It's always controls"

  4. #4
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    1,322
    Quote Originally Posted by skwsproul View Post
    That looks like what I need. I can not open the config.bog to edit the appropriate line. Maybe I am going at it the wrong way. Just in case how do you do it.
    This needs to be done offline, while the station is not running.
    I'd copy it to your local machine via the station copier, make the changes, then copy it back.
    Browse to the config.bog under MyFileSystem\sysHome\Stations\StationXYZ\ right-click and choose Text File Editor view.

    scroll down to line # 13375, column #46

  5. #5
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    USA
    Posts
    1,449
    Thats what I figured. I get a can not hyperlink error.
    "It's always controls"

  6. #6
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    USA
    Posts
    1,449
    Weird thing is I can actually go into the property sheet of the config.bog and see the entire setup.
    "It's always controls"

  7. #7
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    USA
    Posts
    1,449
    Got it. Could not open the text editor due to not having enough memory allocated to it. THANKS DIGO
    "It's always controls"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event