McQuay RPS036CLY
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2

    McQuay RPS036CLY

    Im new to this site and hope to get some info..I have new acct just looked at today(late in day) Problem is that im not making static press. McQuay model# RPS036CLY VAV system and pretty warm the last few days so boxes are most likly all wide open. Static set for 1.5 WC running about .84 WC. I know that .84 is not that bad but when I went to unit noticed the return fan not running. Both supply & return fans on drives. I just got lit. from cust at end of day and will be reading up..I have never set one of these units up before but accept the challenge...I guess the question is how to set up for return fan to run. Our company did not install or set up unit initially..thus my limited knowledge unit. You can put the return fan in bypass and it runs....Also building static very low. Thanks in advance for any help

  2. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SouthEastern Virginia
    Posts
    1,075
    Was there a run command at the drive? Maybe the drive was in fault? Need more info to really help you. The TABS people typically set up the fans and VFD's to get airflow to spec.
    It might get loud!

  3. #3
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    210
    there is three ways to run the return fan.fan tracking ,direct building pressure or remote set point.you should scoll the micro-tech II under parameter - unit config,item rf/ef ctrl. to see what it is set to. Is your supply fan running at 100% since it can't make setpoint? good luck
    AIRFLOW IS CRITICAL

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event