Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 13 of 16

Thread: Cam Stat

  1. #1
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Ohio
    Posts
    276

    Cam Stat

    Having hard time finding the combination limit and time start fan cam stat, my supplier says there on back order and not sure when they will be able to get them. They said that the company that they get them from is going out of business, is any one else having this problem? And if so is there a good replacement part because these cam stats are junk.
    I was thinking just putting in the honeywell fan limit control and just doing away with the cam stat,what do u guys think? thank for your input.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Massachusetts
    Posts
    6,837
    This question belongs in the pro area. Why aren't you a pro member?
    If YOU want change, YOU have to first change.

    If you are waiting for the 'other guy' to change first, just remember, you're the 'other guy's' other guy. To continue to expect real change when you keep acting the same way as always, is folly. Won't happen. Real change will only happen when a majority of the people change the way they vote!

  3. #3
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Middle Tennessee
    Posts
    11,347

    *

    ya, and fill out your profile

    or we will just consider you joe diy'er



    .

  4. #4
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Suppy NC
    Posts
    4,513
    Jognstone or RE. MIcheals should have them
    as far as i know they only sell to contractors/

  5. #5
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Illinois
    Posts
    6,959
    Kato...
    Based on a brief glance of your posting history it is obvious you need to apply for pro membership. The answers you seek can't be given in the open forums.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Ohio
    Posts
    276

    Wink sorry skip and air

    I once was on this site all the time but as i got busier i have not been on here as much but i will try and do the profile to save any ?

  7. #7
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Ohio
    Posts
    276

    Smile

    Quote Originally Posted by Senior Tech View Post
    Kato...
    Based on a brief glance of your posting history it is obvious you need to apply for pro membership. The answers you seek can't be given in the open forums.
    What do I need to do to get the pro membership status?

  8. #8
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Houston,Tx.
    Posts
    16,071
    Cam Stat?? How old is that Furnace?
    __________________________________________________ _______________________
    “Experience is a hard teacher because she gives the test first, the lesson afterwards". - Vernon Law

    "Never let success go to your head, and never let failure go to your heart". - Unknown

  9. #9
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Ohio
    Posts
    276
    About 25 yr old lennox but the problems is that they are in a apart complex of about 100 and they all have them. Tring to get the furnaces changed out but tipical landlord why change them when they are still working. Explanded to them that 1 day you will be changing a few in 1 yr so why not do 1 a yr to get start the process. We will see that was the answer 3 yrs ago.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    18951
    Posts
    1,593
    Try Sid Harvey. Ask for Watsco - Cam-Stat. If they have them, it will probably be remanufactured and you have to give them your old one.

  11. #11
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    North Richland Hills, Texas
    Posts
    14,915
    Quote Originally Posted by katohvac View Post
    About 25 yr old lennox
    A lot of those old Lennox units already have extra mounting holes drilled that match a Honeywell fan/limit control.
    I'm guessing it is a 7" insertion CamStat, so you would need an 8" Honeywell.
    Been down that road a couple of times myself.
    If more government is the answer, then it's a really stupid question.

  12. #12
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Illinois
    Posts
    6,959
    Quote Originally Posted by katohvac View Post
    What do I need to do to get the pro membership status?

    Apply here

    http://hvac-talk.com/vbb/showthread.php?threadid=116113

  13. #13
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Suppy NC
    Posts
    4,513
    Quote Originally Posted by mark beiser View Post
    A lot of those old Lennox units already have extra mounting holes drilled that match a Honeywell fan/limit control.
    I'm guessing it is a 7" insertion CamStat, so you would need an 8" Honeywell.
    Been down that road a couple of times myself.

    i believe the honeywell limit is now the lennox replacement if you order it

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event