Page 1 of 11 12345678 ... LastLast
Results 1 to 13 of 135
  1. #1
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    34

    SIEMENS...CIS Software

    Does anyone have a copy of CIS software to access TEC controller subpoints? I use datamate but find it painfully slow in updating subpoint values. I recall that CIS gives you more real time response to changes. I believe there is a newer version that has a windows appearance.

    Thanks for the consideration.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    65

    WinCIS

    Siemens came out with WinCIS but I believe it was for their use only. When I used it (over a year ago) there were still bugs, such as locking up the TEC.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    274
    what is your email
    I could send a copy

  4. #4
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    34
    Thanks so much.....the e-mail is:
    Last edited by jrbenny; 01-31-2008 at 07:05 AM.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Boston
    Posts
    600
    Funny post timing, I'm having the opposite problem.

    I have CIS on an older laptop with windows 95 and recently upgraded to a newer laptop with XP.

    Now i'm trying to get ahold of datamate.

    Should we swap?
    Edited by powerhead on more than one occasion

  6. #6
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    34
    I'll send you a copy in the morning when I get in to work.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Southern California
    Posts
    6

    CIS Connection Cable

    Does any one have the pinout for the CIS connection cable to the TECs. Need to air balance a few Vavs? any help would be greatly appreciated.

  8. #8

    CIS Connection Cable

    The Cable Product # is: 540-143

    9 pin female: RJ-11 connector:
    3 ------------------- 5
    2 ------------------- 6
    5 ------------------- 1
    5 ------------------- 2


  9. #9
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    42

    WinCIS

    Hate to bring up an old thread but can someone email me the WinCIS software as well?

    My email is:

    Thanks in advance.
    Last edited by jrbenny; 01-31-2008 at 07:05 AM.

  10. #10
    Let's not forget BCS.
    Why deal with Data Mate when you can have BCS - assuming there happens to be an old computer lying around w/ Win98.

  11. #11
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Philadelphia, PA
    Posts
    32
    Does anyone have the software that is used with a UC?

  12. #12

    Siemens WinCIS

    If I may bring this one up one more time, could someone send me a copy of Siemens WinCIS?

    My email is

    Much obliged.
    Last edited by jrbenny; 01-31-2008 at 07:05 AM.

  13. #13
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    The Gray Northwest
    Posts
    661

    Datamate sucks

    Ucis and PTS are all DOS based programs and won't run on anything newer than win98. I even have my xp laptop set up with a dual boot for win 98 and UCIS and PTS won't work. Even the Siemens guys scratch their heads when it comes to the older applications. Datamate constanly crashes and you can't edit code or points with it for a UC. Siemens solution is to replace the UC's.
    For TEC's, the dual boot computer set up works great since you really don't do any editing to TEC's. If you're just concerned with looking at TEC's, I would recommend a dual boot set up on your PC. You may need a refresher course on FDISK.

Page 1 of 11 12345678 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event