Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fort Worth TX
    Posts
    100

    Siemans Controls

    Does any one have a siemans control manual? Operator Manual? DDC Manual? anything? working on intergrating siemans devices with bacnet and would like to know how they work before I switch them over.

    thanks

    kempdawg
    Never Say Die
    Kemp

  2. #2
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fort Worth TX
    Posts
    100
    Appogee info ???? anything
    Never Say Die
    Kemp

  3. #3
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Des Moines
    Posts
    284
    The manuals are specific to the devices - you didn't get any documentation with the devices when you purchased them?

    I do know that if you contact your local Siemens branch, you can order user manuals for your devices.

    EDIT: Apogee what? software? Hardware? If it's software, all the manuals are included on the install CD.
    Dingman from Iowa~
    "A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on."
    - Sir Winston Churchill (1874-1965)

    The Dingman's webpage, featuring the Ding_Z

  4. #4
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    48
    I would like to have a PDF version of the TEC manual if anyone got one, thanks.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fort Worth TX
    Posts
    100
    Thanks I have the application info ie 2054 and 2032, what I'm looking for now is the front end users stuff
    Never Say Die
    Kemp

  6. #6
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    The Gray Northwest
    Posts
    661
    Do you know what rev of Apogee?

  7. #7
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Des Moines
    Posts
    284
    The Apogee front end, for the last 5 years, has included complete HTML Install, Set-Up and User Manuals. They are accessed either thru the tool bar or the Start Menu.

    I cannot understand how you happen to have an Apogee front end without the embedded documentation.

    Possibly, it's not the front end you need manuals for but manuals for creating a modbus connection and database? In which case, you need a completely different set of manuals, and again, they should have come with your bacnet devices.

    Contact the branch that the devices were purchased from and tell them what you need. I'm sure they will be able to help.
    Dingman from Iowa~
    "A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on."
    - Sir Winston Churchill (1874-1965)

    The Dingman's webpage, featuring the Ding_Z

  8. #8
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    61

    Two Ways

    I believe there are 2 ways for Siemens to interface to bacnet devices.
    First is a bacnet gateway. You would have to have your Siemens office provide this and the engineering to make it work. The gateway would shoe horn the bacnet data into their format.
    Second is using the Apogee front end to connect to the bacnet. When I was working for Siemens I saw the info on how to do it but it considered very difficult to make work.
    Either way you will have to pay what Siemens wants, which will be more than what you want to pay.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event