Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 27 to 35 of 35
  1. #27
    Join Date
    May 2013
    Location
    St.Carles,Il
    Posts
    71
    my understanding is that's how the cube should look.it may need a thicker bridge so the sheet won't break up behind the curtain

  2. #28
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    So-Cal
    Posts
    585
    They should be a full cube. That might be why your batch weight was a little low. Adjust it a little thicker and see what happens.

  3. #29
    Join Date
    May 2013
    Location
    St.Carles,Il
    Posts
    71
    Quote Originally Posted by jackintheboxtec View Post
    They should be a full cube. That might be why your batch weight was a little low. Adjust it a little thicker and see what happens.
    That will increase the bridge thickness and fill up the dimples some but,the bridge is already a hair over the recommended 1/16"-1/8".When I looked at the video the bridge looked awfully thin,only problem with that is I don't know how long the cubes were sitting there.Could have been a few seconds or 15 minutes.

  4. #30
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    802
    You need to update the firmware to the latest version first. There were some problems with some units showing full bin even with the curtain closed. Then, increase the bridge thickness a little. The slab isn't supposed to completely break up when it falls in the bin. There should be a little dimple, but not much.

  5. #31
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    So-Cal
    Posts
    585
    Yea!! but in the video it was ice holding the curtin open not the control just saying it's open.

    If you want more technical info you need to apply for pro membership.
    We are limited to info we can give in open fourms.

  6. #32
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    802
    Quote Originally Posted by jackintheboxtec View Post
    Yea!! but in the video it was ice holding the curtin open not the control just saying it's open.
    True, but firmware should still be updated to latest version.

  7. #33
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    22
    I have had several of these newer manitowoc units have a single cube hold the bin door open, and the display show the machine is full of ice. I agree with the bridge thickness adjustment , Also I have had some success with the front of the bin being tipped slightly lower than the rear.

  8. #34
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    802
    I had one last week with a single cube to the left of the curtain holding it open when I arrived. I made the bridge thicker. This was Monday. Haven't heard from them since (knock on wood).

  9. #35
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Wisconsin
    Posts
    4,396
    The cube looked like the bridge thickness could stand to be a little thicker. Make sure it makes a full even sheet, but I think that's you're problem.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event