Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Phoenix, Arizona
    Posts
    353

    Smardt Chiller Repair - Turbocor

    This was my first repair on a turbocor compressor. The IGV on compressor #1 stop responding.......couple months later compressor #2 IGV stop responding and got stuck in a fixed position just like #1 compressor. We talked to DTC they said there was a problem with some of the IGVs installed on some of the ealier compressors. Just finished up the repair today...... compressors came online and loaded up correctly.

    Name:  photo 2 (2).jpg
Views: 534
Size:  39.9 KBName:  photo 1 (3).jpg
Views: 543
Size:  41.7 KBName:  photo 2 (3).jpg
Views: 464
Size:  43.9 KBName:  photo 3 (2).jpg
Views: 455
Size:  39.6 KBName:  photo 4 (2).jpg
Views: 448
Size:  43.8 KB
    RTFM!!!

  2. #2
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Australia
    Posts
    18
    Looks good. What was the problem with the IGV? What year was the compressor built?

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Phoenix, Arizona
    Posts
    353
    The IGV was stuck at 20% it would not open or close.

    I just realized I posted in the wall of shame Can someone move it to the commercial forum.
    RTFM!!!

  4. #4
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Anytown USA
    Posts
    2,055
    Thanks for sharing the pictures

  5. #5
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1,114
    Quote Originally Posted by manny238 View Post
    The IGV was stuck at 20% it would not open or close.

    I just realized I posted in the wall of shame Can someone move it to the commercial forum.
    I was wondering why this was in the HOS! Ping one of the moderators, they can move it for you.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Australia
    Posts
    18
    Did the ball bearing in the peep window indicate that it was stuck at 20% Or did it move the full 0-100 range? Did the IGV test ok?

  7. #7
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Western PA
    Posts
    25,440

  8. #8
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Phoenix, Arizona
    Posts
    353
    Nope the ball bearing would not move...... also ran numerous test on the IGV it would not respond at all.
    RTFM!!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event