Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    396

    Smardt Chiller Repair - Turbocor

    This was my first repair on a turbocor compressor. The IGV on compressor #1 stop responding.......couple months later compressor #2 IGV stop responding and got stuck in a fixed position just like #1 compressor. We talked to DTC they said there was a problem with some of the IGVs installed on some of the ealier compressors. Just finished up the repair today...... compressors came online and loaded up correctly.

    Name:  photo 2 (2).jpg
Views: 767
Size:  39.9 KBName:  photo 1 (3).jpg
Views: 771
Size:  41.7 KBName:  photo 2 (3).jpg
Views: 666
Size:  43.9 KBName:  photo 3 (2).jpg
Views: 659
Size:  39.6 KBName:  photo 4 (2).jpg
Views: 645
Size:  43.8 KB
    RTFM!!!

  2. #2
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Australia
    Posts
    18
    Looks good. What was the problem with the IGV? What year was the compressor built?

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    396
    The IGV was stuck at 20% it would not open or close.

    I just realized I posted in the wall of shame Can someone move it to the commercial forum.
    RTFM!!!

  4. #4
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Anytown USA
    Posts
    2,064
    Thanks for sharing the pictures

  5. #5
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1,223
    Quote Originally Posted by manny238 View Post
    The IGV was stuck at 20% it would not open or close.

    I just realized I posted in the wall of shame Can someone move it to the commercial forum.
    I was wondering why this was in the HOS! Ping one of the moderators, they can move it for you.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Australia
    Posts
    18
    Did the ball bearing in the peep window indicate that it was stuck at 20% Or did it move the full 0-100 range? Did the IGV test ok?

  7. #7
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Western PA
    Posts
    25,957

  8. #8
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    396
    Nope the ball bearing would not move...... also ran numerous test on the IGV it would not respond at all.
    RTFM!!!

  9. #9
    hi, i have a problem with a turbocor, the control board dont have power, i need a service manual or some kind of help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event