Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    May 2010
    Location
    Oxford, UK
    Posts
    343

    Moisture problem?

    Customer imported this secondhand milk cooler, previous company didn't seal up the pipework very well (or it had run with severe moister problems).

    https://www.youtube.com/watch?v=a_7A...issrQ&index=19



    This was on another site,

    https://www.youtube.com/watch?v=-r20...ssrQ&index=118

  2. #2
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    1,042
    they didn't tell u that you're working on a water pump?
    Parts Changer Extraordinaire
    ------------------------------------------------------
    Have tools and gauges, will travel.

    RIDGID|YELLOW JACKET|UEI|TESTO|STANLEY|CPS|VETO| KLEIN|MILWAUKEE|MASTERCRAFT|

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Location
    Oxford, UK
    Posts
    343
    Quote Originally Posted by blitz View Post
    they didn't tell u that you're working on a water pump?
    No! they should have, though as is often the case with customers they have little understanding of how serious a problem it is.

    I've managed to get one of the circuits running just got to get the other side working as well!

    The older copeland compressor and system were scrapped though as the system was 40+ years old.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Charleston, Wv.
    Posts
    1,566
    how did that happen?

  5. #5
    Join Date
    May 2010
    Location
    Oxford, UK
    Posts
    343
    Quote Originally Posted by 71CHOPS View Post
    how did that happen?
    Not too sure, the equipment was imported from another country. It was used for two years there then decommisioned and stood idle for 7 or 8 years.

    The pipework wasn't sealed up well so not sure if it got in then, the sight glass has that washed out look of a really wet system so maybe it run like it or tried to...
    The system looks to have had a new compressor and replacement overloads and contactor in its first years too so i don't think it had a very good start in life, also they were running them on the wrong refrigerant...

    I've got one system running, just working on the second one now!

  6. #6
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Charleston, Wv.
    Posts
    1,566
    wow....good luck with it!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event