Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 14 to 20 of 20
  1. #14
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    11
    Post Likes
    Once again correct. All of the components on board are designed to self cool (ceramic resistors ect.). The underside of the board, where all the contacts are very close together and condensation drops are most likely to occur, has very little to do with heat release. I am thinking ( very dangerous for me) that I might be able to coat it with something to protect from all of the corrosion. Any ideas?

  2. #15
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    530
    Post Likes
    I have never coated a board and I agree it could insulate. I believe CRC softseal will do that. I have never used it in that application. Was the old board showing any signs of moisture issues. It could have just taken a random dump. I will attach a picture of a board in aluminum ore in a reznor. It was baried alive and working fine. Sometimes they take abuse sometimes they don't. A lot of times they take a dump for who knows why.
    Name:  ImageUploadedByTapatalk1361385261.529919.jpg
Views: 156
Size:  44.5 KB

  3. #16
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    11
    Post Likes
    I will pull board out tonight. From outside it appears fine with no damage. Thanks for your input.

  4. #17
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    11
    Post Likes
    Looks like a component that got a little warm Name:  GetAttachment[1].jpg
Views: 165
Size:  14.2 KB

  5. #18
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    East of Lyndon's
    Posts
    525
    Post Likes
    I installed one in a greenhouse but I used the closed-combustion model.
    If you can't fix it with a hammer, you've got an electrical problem.

  6. #19
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    11
    Post Likes
    Just to bring you all up to date on my voyage. I contacted the company where I got the heater and they said the warranty covered the board. I have a new one on the way. Thanks for all of the input.

  7. #20
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    11
    Post Likes
    The end of the story. Got the new board and put it in last night. Working great. Temp outside is 48 and inside 64. Thanks to all the pictures I took with my IPad I was able to get all the wires to the correct terminals. Thanks again for all of your support. Have a great day. Curt

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor MagazineThe place where Electrical professionals meet.
Quality Home Comfort Awards