Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Maxline/ Infocon Comm 4 Driver Problems

    I will do my best to include all info so there are not too many questions. I am working on a job with old tracer 100 controls. This includes about 360 comm 4 VAVs attached to 6 command modules which are attached to 3 tracer 100 panels (2 command modules per tracer panel). The info from tracer system is viewed via HyperTerminal front end. I made a list of all communicating vavs from HyperTerminal then removed comm 4 buss from command module and hooked up to JACE. When I perform a discover I am only seeing about a third of all the vavs on the buss that are shown communicating on HyperTerminal. Next I attempted to change the response timeout and intermessage delay and performed another discover. No change in VAVs discovered. I also did a trace while adjusting the response timeout/ intermessage delay and noticed that there is no change in discovery time when these setting are adjusted. In one case I turned response timeout up over 30 seconds yet I received a response timeout in trace utility within 2 seconds. I then noticed that only the newer UCM VAV’s were coming through UCM 2, 3, and 4s. I then located one of the oldest boxes, that I confirmed was communicating and responding to commands via HyperTerminal, on the comm 4 buss and ran a direct connection between it and JACE. The JACE still will not discover it. I have talked with tech support in China several times and they are no help, keep saying it is a wiring issue. My question is simple what is the command module doing differently than the JACE as it can see all VAVs. I am also attaching a picture of one of the old style VAV boards in case this helps with troubleshooting. Any help is appreciated.
    Name:  Freehold Mall Old VAV.jpg
Views: 298
Size:  57.8 KB

  2. #2
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Amarillo by mornin'
    Posts
    853
    I know you have probably checked, but I am going to ask anyways. Is it the newest driver? The one we have its dated 12/9/12.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    SC
    Posts
    139
    Did you change the addresses on the VAVs? They were the same on the command modules. The addresses can only be up to 127 also if I remember correctly.

  4. #4
    Yes i have latest version of driver, and yes all adresses are between 65 and 127. I was thinking it may be a better idea to connect to command module rather than vav buss. Does anyone know what protocall the command module uses/ if there is a driver that will communicate with it. I havent been able to dig up any info on old command module so if anyone has has manuals for 1989 commanfd module it would be very helpful.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event