Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Central PA
    Posts
    52

    Siemens tec room temp calibration

    I trying to calibrat a siemens tec app. 2281 I can change the slope and intercept for the room temp but the "ctl temp" does change its value. the tec manual says "The valve of CTL TEMP (Point 78) is the same as the value of ROOM TEMP(point 4), unless CTL TEMP is overridden." I am not overriding the CTL TEMP it has the priority of NONE. any suggestions? Our siemens rep will be here in two weeks but i don't think i can wait that long. thanks

  2. #2
    Join Date
    May 2012
    Posts
    21
    we use 2558 on my site. CTL TEMP is whatever your heating or cooling setpoint is. so if your box is in HEAT mode, CTL TEMP is the heating setpoint. vice versa for COOL mode. i am not familar with your TEC app but thats how CTL TEMP works for us.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Central PA
    Posts
    52
    BASguy99, I think you are thinking of the CTL STPT not the CTL TEMP. but not sure we do not us the 2558 app. anywhere.

  4. #4
    Join Date
    May 2012
    Posts
    21
    you are correct. i was mistaken/confused with my response

  5. #5
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Eugene, Oregon
    Posts
    1,018
    Unfortunately you cannot calibrate the room temperature sensor. When you changed the intercept of the "ROOM TEMP" point you only changed the unbundled point value. The values you see in the TEC will remain unchanged. The temperature displayed on the graphics will be the unbundled point value and not the TEC value.
    A work around would be to change the intercept of the "ROOM TEMP" unbundled point and use the value of "ROOM TEMP" to override the "CTL TEMP" point through code. The "ROOM TEMP" subpoint in the TEC will not change but the "CTL TEMP" will be overridden and reflect the calibrated value.
    The code will be something like: "TEC_NAME:CTL TEMP"="TEC_NAME:ROOM TEMP"(if you manually unbundled the room temp point then use the manually unbundled name).

  6. #6
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Central PA
    Posts
    52
    Thanks air1 not what I wanted to hear, but I had thought of doing that as a quick fix. However it looks like my only fix. that's what I'll do.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event