Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    5

    Wiring heat pump to prestige thermostat and HZ322

    Hey guys,
    I am a plumber gasfitter and refrigeration tech and I am stumped!!! I am trying to wire in my XL15i heat pump with a TUHMB060 furnace and a Honeywell HZ 322 zone board. I can't get the thermostat to do auto change over. It will only run in heating or if I switch the o/b options on the zone panel it will switch but will not via the t-stat. Also the t-stat says "heat on" the system does nothing then it goes to aux heat where the heat pump kicks on runs perfectly and then satisfies. Now I want to have my gas kick on as back up heating and this doesn't happen either. I have looked at the wiring 100 times and am burnt out by it. Can anyone help with this?
    Thanks guys for taking the time. I'm sure it's something simple that I am missing.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Arizona
    Posts
    4,307
    I think you need the HZ432K zone panel to do what your trying to do.
    Make your expertise uniquely valuable.

    Make your influence uniquely far-reaching.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Arizona
    Posts
    4,307
    Make your expertise uniquely valuable.

    Make your influence uniquely far-reaching.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    5
    Thanks Jimj. I thiught so but my wholesaler was saying no that one will work

  5. #5
    Join Date
    May 2000
    Location
    Indianapolis, IN, USA
    Posts
    33,886
    Rule #1, don't trust your wholesaler! I took a gander at the 322 manual and see no instructions for dual fuel. Better look into the 432 as it WILL do dual fuel.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Washington, D.C.
    Posts
    58
    hz322 and the honeywell 8000, tstat controls auto changover with outdoor sensor installedon tstat s1s2, or hz432 with honeywell 6000 zone board with outoor sensor controls auto changeover. For dual fuel set up. Hope this helps
    Rise And Rise Again Until Lambs Become Lions!!!

  7. #7
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    New Hampshire
    Posts
    84
    You can do it with the HZ322, but you need a Fossil fuel kit


    "I don't know why it be like it is, but it do"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event