Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Wisconsin
    Posts
    94

    Make space temperature Calibration with Niagara AX

    O.K. I have Niagara AX. With a Lon Based stat pulled into my JACE. The actual apacetemp is about 3 degrees lower than what the space sensor is reading. I know there is a way to enter an adjustment into the spacetemp point, I just don't remember how. Can anyone help me?
    It's not going to fix itself...

  2. #2
    Join Date
    May 2004
    Location
    SE Pennsylvania
    Posts
    927
    On a Lon based stat I would think the calibration needs to be done at the stat, if not the stat will still see the wrong value and control by it. To change a reading AX side in the point properties under facets, conversion, linear and add offset value.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    1,474
    Quote Originally Posted by hvac69 View Post
    On a Lon based stat I would think the calibration needs to be done at the stat, if not the stat will still see the wrong value and control by it. To change a reading AX side in the point properties under facets, conversion, linear and add offset value.
    ...ProxyExt/Conversion/Linear ... and add offset value.
    1 + 1 = 3 ( *** for very large values of 1)

    ...everybody wants a box of chocolates and long stemmed rose

  4. #4
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    England
    Posts
    209
    Usually there is a SNVT 'SensOffset' or something like that in the Lon wall sensor itself.

    I know that it can be done through the plugin for Honeywell XL-10's and a few Thermokon sensors I have come across.

  5. #5
    If this device is the unit controller and not just a network temperature you will want to find the calibration snvt like Keith mentioned. Otherwise by adjusting the proxy extention, you will only be calibrating what the user sees, but not the actual temperature control.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Wisconsin
    Posts
    94
    I attempted to adjust the space temp by going ...ProxyExt/Conversion/Linear ... and add offset value. My space temp reading went from 78.4 to 26. I have a Bapi lon stat pulled into a Circon controller (which is controlling a rooftop unit) and this is pulled into our Jace. I do not know where to find my lon snvt's for this stat. Any suggestions?
    It's not going to fix itself...

  7. #7
    There should be a "nciTmpOffset"

  8. #8
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Near Philly
    Posts
    512
    [QUOTE=nuclear rabbit;14583531]I attempted to adjust the space temp by going ...ProxyExt/Conversion/Linear ... and add offset value. My space temp reading went from 78.4 to 26. I have a Bapi lon stat pulled into a Circon controller (which is controlling a rooftop unit) and this is pulled into our Jace. I do not know where to find my lon snvt's for this stat. Any suggestions?[/QUOTE

    I think it was converted to Celsius, you need the offset point to be a snvt type 147.

  9. #9
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    405
    Quote Originally Posted by nuclear rabbit View Post
    I attempted to adjust the space temp by going ...ProxyExt/Conversion/Linear ... and add offset value. My space temp reading went from 78.4 to 26. I have a Bapi lon stat pulled into a Circon controller (which is controlling a rooftop unit) and this is pulled into our Jace. I do not know where to find my lon snvt's for this stat. Any suggestions?
    Do you have the Circon wizards?? You should be able to do it through the wizards.


    Im like a mushroom, they keep me in the dark and feed me crap.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event