Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Rhode Island
    Posts
    8

    Trane Voyager Problems

    Ok, let's try this again, now that I know where to post it. And just to be clear, I always thought a "thread" was something that hung loose off your clothes. So if you can, cut me some slack. I'm in a new area and I'm trying to learn. Just try to remember back when you were learning the "language" of HVAC!

    I have been troubleshooting a "no heat" call on a Trane YCD061 rooftop unit and it seems I'm at a point where I need further assistance. This unit is equipped with a UCP and CTI board, both of which were replaced this past summer for problems with cooling. Now, during a call for heat from the programmable space thermostat (not a Trane product), the unit will come on for about 10 seconds and then cycle off. Other times, when I jump out LTB 14 and LTB 5 to bypass the thermostat, nothing happens, but I do notice the green light on the IGN board is not lit. When I check the voltage at the TH+ terminal on the IGN board, I get 12 volts AC, not 24. I also get 12 volts AC at the J1-22 pin on the UCP but get 24 volts at the J1-21 pin (either side of the K6 contacts). It seems as thought I'm getting a voltage drop in the UCP board at the K6 contacts. But, when I unplug the cable at the IGN board and check the voltage at PPF3-2, I get 24 volts. I've checked both TC01 and TC02 and they're ok. If I take 24 volts right from the step-down transformer and apply it to TH+, the heat goes through a typical start sequence and lights off ok. The system runs ok when in the test mode. I do have the Micro-M-2D manual but it hasn't really help me pinpoint the problem.
    Very frustrating. Any help would be appreciated!

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    midwest
    Posts
    126
    Pull the J7 plug off the UCP .Check your DC voltage from J7-2 and J7-9.Apply power and jumper LTB -14 TO LTB -5. Should read 2.8 VDC for heat stage 1.LTB 14 TO LTB 3 HEAT 2 should be 3.71 VDC If the voltage is out of range, change the CTI.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Northern VA
    Posts
    622
    Hi rheff, have you run this unit in "test" mode yet?
    "Iron sharpeneth iron..."

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event