Results 1 to 9 of 9

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    121

    Question AX OPC points getting read failures

    I've been having this problem for a while now, and it seems to be increasing in frequency.

    I have a bunch of points from some PLCs on our Kepware OPC server. In our Niagara AX G3 ( Version 3.6.34 ) system, I bring these points in via Drivers -> OPCNetwork.

    Basically, some of the points eventually fail to update. On the bad ones, the "Opc Quality" still shows as "Good", but the "To String" will show "{fault}", with a "fault cause" of "Read fault: Read fail: null".

    It's not always the same points that fail. To get the points to come back, I select the point, "Edit", change "Enabled" from "true" to "false" and click okay. After that, I repeat the process changing it back to "true" and the point is fine (at least for a while).

    Any ideas? Do I need to increase the update rate up from 1000ms? There are probably about 100 of these OPC points total that I'm dealing with here.

    I don't really understand why the OPC Quality would be good, but it would have a fault.

    The attached graphic shows what I'm talking about.
    Attached Images Attached Images  

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event