Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    37

    XV95/TCON803 Question

    Is there a way to get some feedback on the TCON803 t'stat that shows if the furnace is in first stage or second stage?

    Thanks!

    D.

  2. #2
    Join Date
    May 2000
    Location
    Indianapolis, IN, USA
    Posts
    34,156
    Not designed that way anyway.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Portland OR
    Posts
    1,990
    You need to upgrade to an XL950 and 24v kit for that.
    Check out my YouTube channel - http://www.youtube.com/user/skyheating1 We have customer testimonials, product reviews and more!
    Like us on FACEBOOK if you like our advice here!

  4. #4
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    37
    For the record, I found my answer in the installation instructions for the TCONT803.

    In non-Heat-Pump installations, the F terminal is normally not used (it's used for emergency heat in a heat pump). As long as the TCONT803 has the 24V common run to it, the F terminal can be used for a variety of signalling functions using the red LED on the front of the stat that usually indicates Em Heat is on.

    For my purposes, a jumper from W2 to F will light the LED whenever the TCONT803 calls for second stage heat.

    D.

  5. #5
    Join Date
    May 2000
    Location
    Indianapolis, IN, USA
    Posts
    34,156
    It will but since that's DIY, I didn't point it out. But since you found out on your own

  6. #6
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Keokuk, IA
    Posts
    5,520
    I wonder if the 803's LED actually exists. The Vision Pro IAQ also referenced an led in some manuals... but it didn't exist on the unit I had at least. But one that model, I think it showed the status on the display.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    37
    Quote Originally Posted by motoguy128 View Post
    I wonder if the 803's LED actually exists. The Vision Pro IAQ also referenced an led in some manuals... but it didn't exist on the unit I had at least. But one that model, I think it showed the status on the display.
    It exists--and works (I've tested it on both of mine).

    D.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event