Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 14 to 22 of 22
  1. #14
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Southeastern Pa
    Posts
    16,994
    Quote Originally Posted by Tommy knocker View Post
    I was talking about sump water. 120 water over evap=bad.
    Exactly what I thought. Half that temp is what I like to see. The ice machine is not designed to turn hot water into ice.
    [Avatar photo from a Florida training accident. Everyone walked away.]
    2 Tim 3:16-17

    RSES CMS, HVAC Electrical Specialist

    AOP Forum Rules:







  2. #15
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Western KY
    Posts
    1,221
    Quote Originally Posted by timebuilder View Post
    Exactly what I thought. Half that temp is what I like to see. The ice machine is not designed to turn hot water into ice.
    No they are not. They will turn hot water into service calls

  3. #16
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Savannah, NY
    Posts
    82
    Pressure during freeze cycle is 22 and 210. During harvest it is 65 and 130. It went through three whole cycles before it dropped ice and it only dropped on the left side. Also only dropped a half evap. coil worth, the right side did nothing. Also only forming ice on bottom of coil. Bottom tube going into coil is frosting during freeze cycle, top tube is not.

  4. #17
    Join Date
    May 2012
    Posts
    25
    might be a bda breaker i usually shoot it w my temp gun and feel if its hot also make sure all the wires are tight and the lugs arent loose

  5. #18
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Savannah, NY
    Posts
    82
    I added a couple ounces of refrigerant and has been running great. No tripped breaker and making ice like crazy.

  6. #19
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Savannah, NY
    Posts
    82
    Spoke too soon. Not producing ice again. The breaker didn't trip but its not making ice. Any ideas here? Going to check it in the morning but was wondering if anyone had any advice as to what to look for if they have been down this road. Thanks

  7. #20
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Phoenix,AZ
    Posts
    2,758
    Quote Originally Posted by mwright View Post
    Spoke too soon. Not producing ice again. The breaker didn't trip but its not making ice. Any ideas here? Going to check it in the morning but was wondering if anyone had any advice as to what to look for if they have been down this road. Thanks
    Sounds like you gotta a leak!!! Last one i found on a Crap-o-matic was on the Low pressure control that sends power to the havest initiate timer! What model macine is it?

  8. #21
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    where it's nice and warm
    Posts
    236
    Find the leak and fix it,make sure all the refrigerant is recovered then weigh in the full nameplate charge. Your compressor is shortcycling on low charge untill the breaker trips.If you had a single phase unit you would blowing start components. Like some one said post model & serial #s (omit last four digits in serial #)

  9. #22
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Savannah, NY
    Posts
    82
    MOD# ICE1406FW2
    SER# C420-00298-Z

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event