Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    plano,IL
    Posts
    28

    Beacon 1 control board

    Had this issue last Firday
    Walk in freezer ( " converted" to walk in cooler) with Beacon 1 set up. came in and found case at 60* going off on hi temp alarm.
    Find coil iced up with about 2" thick ice on back and inside. Go to put into manual defrost and it defrosts for about 8 minutes, fans off no heaters.
    Check relay and no 24dc to coil to cut heaters on.

    I ended up de icing the coil, and installing a paragon time clock in the condesor breaking the contactor to defrost. Cleared the defrost times out of the smart control in the mgrs office. and now it is a regular WIC air defrost and no more issues

    Has anyone found or seen a reason that the control isnt sending control voltage to the relay?

  2. #2
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Chicagoland Area
    Posts
    4,841
    Yeah, It's a beacon LOL Did you ohm out all your sensors in an ice bath? If I remember correctly 32000 ohm's +/- 10%. I have converted all my beacon 1 units to conventional systems when the boards go bad. Easier and less headaches than upgrading to a beacon 2. Heatcraft can give you that info or I can see if I can find the pdf
    Officially, Down for the count

    YOU HAVE TO GET OFF YOUR ASS TO GET ON YOUR FEET

    I know enough to know, I don't know enough
    Liberalism-Ideas so good they mandate them

  3. #3
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Michigan
    Posts
    119
    We have converted 12 in the last 2 year's. Wish we could just go around and do them all.


    Sent from my amazing 4G device

  4. #4
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    plano,IL
    Posts
    28
    The beacon 1 are junk. But to answer your questions 2sac, yes i did ohm out the sensors, one of the first things i do on any beacon system. They were all ok. And I got the pdf from heatcraft last year sometime about the conversion.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    wi
    Posts
    14
    Ke2 therm makes a replacement/retrofit kit for beacon 1. I have done two now and have been very pleased. It is less than half the cost of upgradeing to beacon 2.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    St. Louis
    Posts
    123
    I would be happy to answer any questions you may have about the KE2Therm controller.
    In an infinite universe, not only are all things possible, all things are necessary

  7. #7
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    plano,IL
    Posts
    28
    i haven't heard/seen the ke2 and would be interested learning about it. it might be a feasible option for all the B1 systems we have out there

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event