I wonder why CFM 2 doesn't work?
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Join Date
    May 2012
    Location
    Mayfield, KY
    Posts
    39

    I wonder why CFM 2 doesn't work?

    I have been running calls in an area where we let a tech go and found this today.
    Attached Images Attached Images  

  2. #2
    Join Date
    May 2000
    Location
    Urbandale IA. USA
    Posts
    4,887
    Looks like the contractor coil didn't get hooked up....
    .
    Those who dance, appear insane to those who do not hear the music.
    Those who believe, appear ignorant to those who do not know God.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    SouthEast NC ICW & Piedmont Foothills
    Posts
    7,635
    it would help to have the coil wired in, so what went on?

    where were the coil wires?
    It`s better to be silent and thought the fool; than speak and remove all doubt.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    USA
    Posts
    4,381
    probably wired on the lower set of contacts lol

    Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk 2

  5. #5
    Join Date
    May 2000
    Location
    Urbandale IA. USA
    Posts
    4,887
    It also looks like the run cap bandit, the contactor is just hanging there....
    .
    Those who dance, appear insane to those who do not hear the music.
    Those who believe, appear ignorant to those who do not know God.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    McQueeney, Texas
    Posts
    3,706
    Everything is normally open.

    What was this used as?

    Do they both normally close on call?

  7. #7
    Join Date
    May 2012
    Location
    Mayfield, KY
    Posts
    39
    The yellow and blue wires are the control wires. It is cfm 2 relay on a 20 ton voyager. It is loose because I took it off.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Woodbridge Twp, NJ
    Posts
    1,307
    "The name is 'Dumass'"



    10 points for anyone who gets that reference.
    Every customer you take for granted today will be someone else's tomorrow.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    USA
    Posts
    4,381
    Quote Originally Posted by hvacguy99 View Post
    The yellow and blue wires are the control wires. It is cfm 2 relay on a 20 ton voyager. It is loose because I took it off.

    Quote Originally Posted by hvac wiz 79 View Post
    probably wired on the lower set of contacts lol

    Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk 2
    I WON !! .. whats my prize ?

  10. #10
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Caledonia WI
    Posts
    881
    Don't y'all know a Honeywell wire parking module when you see it?

  11. #11
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Cincinnati, Oh
    Posts
    4,906
    Quote Originally Posted by DLZ Dan View Post
    "The name is 'Dumass'"



    10 points for anyone who gets that reference.
    Thats the commercial where the guy calls a supervisor "mr dumbass" during an interview.


    Sad how easy it is to wire a relay, and some people just miss it.
    "Better tell the sandman to stay away, because we're gonna be workin on this one all night."

    "Dude, you need more than 2 wires to a condenser to run a 2 stage heatpump."

    "Just get it done son."

    Dad adjusted

  12. #12
    Join Date
    May 2012
    Location
    Mayfield, KY
    Posts
    39
    Now here is the GREAT part. He couldn't figure it out so he just wire nutted cfm 2 to cfm 1 which is run off of the compressor contactors. AND, installed a 10 mfd cap were a 25 should be. Wonder why we let him go?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event